Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı saldırıda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ağır silahlar, top ve havanlarla ateş açtığını açıkladı. Açıklamada Ermenistan ordusunun bazı sivil yerleşimlere de ateş açtığı ileri sürüldü.

Açıklamada, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu savunuldu.

Azerbaycan ordusunun da saldırıya karşı misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi.

KALIN: AZERBAYCAN TÜRKİYE'NİN TAM DESTEĞİNE SAHİPTİR

Saldırılara ilişkin Türkiye'den açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye, bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ GARO PAYLAN: KAYBEDEN ERMENİ VE AZERİ HALKLARI OLACAK

Çatışmalara ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Garo Paylan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ateşkes için sorumluluk alınması çağrısında bulundu. Paylan, “Karabağ’da, Ermeni-Azeri güçleri arasında büyük çaplı çatışmalar oluyor. Ülkemiz, bu yangına benzin döken taraf olmaktan vazgeçmelidir. Bu savaşın kazananı olmaz ama kaybedeni, Ermeni ve Azeri halkları olacaktır. Ateşkesin sağlanması için sorumluluk alalım” yazdı ve Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabını etiketledi.