Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul İl Kongresi’nin iptali için açılan davada mahkeme, 8 Ekim 2023’te yapılan kongrenin iptaline hükmetti. Karar doğrultusunda, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimi görevden alındı.

Mahkeme, ayrıca 196 delegenin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Böylece İstanbul’da yürüyen kongre süreci de durdurulmuş oldu.

Gidecek mi kalacak mı? Barış Alper son kararını verdi
Gidecek mi kalacak mı? Barış Alper son kararını verdi
İçeriği Görüntüle

ÇELİK: CHP TESLİM ALINAMAZ

Kararın ardından açıklama yapan İl Başkanı Özgür Çelik, kendilerine resmi bir tebligat ulaşmadığını belirtti. Çelik, “Henüz bize yapılmış bir tebliğ yok. Meseleyi anlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabı X'ten bir paylaşım yapan Özgür Çelik şu ifadelere yer verdi; Değerli yol arkadaşlarım, Telefonlarım kilitlenmiş durumda. Aramalara ve mesajlara dönmem mümkün değil. Süreci takip etmek ve yönetmek üzere İstanbul İl Başkanlığımıza geçiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi halktır, halkın evidir, baba ocağıdır. Teslim alınamaz!

CHP’de İstanbul örgütüne dair alınan bu kararın, kurultay sürecine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Kaynak: haber merkezi