Ünlü oyuncu Ufuk Özkan hastaneye kaldırıldı!
Ünlü oyuncu Ufuk Özkan hastaneye kaldırıldı!
İçeriği Görüntüle

İzmir’in gri bulutlarla kaplı gökyüzü, bugün bir grup gönüllünün ve duyarlı vatandaşın çabasıyla gökkuşağı renklerine büründü. Hastane koridorlarının soğuk yüzünü bir nebze olsun ısıtmak ve minik bedenlerin verdiği yaşam mücadelesine omuz vermek isteyen İzmirliler, anlamlı bir organizasyonda buluştu. İzmir Şehir Hastanesi kampüsünde gerçekleşen etkinlikte, tedavi gören çocuklar için gökyüzüne bırakılan her balon, iyileşmeye dair bir dileği de beraberinde taşıdı. Etkinliğin odak noktasında ise henüz oyun çağındayken amansız bir hastalıkla tanışan ve hayata tutunmaya çalışan 6 yaşındaki Beyza Öztürk vardı.

B A L O N L A R B E Y Z A I C I N G O K Y U Z U N E U C T U 1112357 330201-1

Okul sıralarından hastane odasına uzanan zorlu süreç

Aksaray’da yaşayan ve mutlu bir çocukluk geçiren Öztürk ailesinin üçüncü çocuğu olan Beyza’nın hayatı, yaklaşık bir ay önce aniden değişti. Ailesinin gözbebeği olan küçük kız, henüz ilkokul birinci sınıfın heyecanını yaşarken, inatçı bir yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu. Başlangıçta basit bir enfeksiyon sanılan durum, yapılan detaylı tetkiklerin ardından aileyi yasa boğan bir gerçeğe dönüştü. Doktorlar, minik Beyza’ya lenfoma teşhisi koydu. Bu haberle birlikte okul çantası bir kenara bırakıldı ve hastane çantaları hazırlandı. Tedavi süreci için İzmir’in yolunu tutan aile, kızlarının sağlığına kavuşması için Şehir Hastanesi’nde yatılı tedaviye başladı.

B A L O N L A R B E Y Z A I C I N G O K Y U Z U N E U C T U 1112358 330201-1

Babasının telefonundan umuda el salladı

Hastalığın getirdiği fiziksel yorgunluk ve ağır ilaçların etkisiyle mücadele eden Beyza, etkinliğin yapıldığı saatlerde odasından çıkamadı. Ancak gönül köprüleri engel tanımadı. Baba Uğur Öztürk, hastane bahçesinde toplanan kalabalığın coşkusunu, cep telefonuyla yaptığı görüntülü arama sayesinde kızına ulaştırdı. Aşağıda toplanan motosiklet kulüpleri, klasik araç tutkunları ve vatandaşlar ellerindeki balonları gökyüzüne bırakırken, Beyza da bu görsel şöleni babasının telefon ekranından izledi. Kızının moral bulması için çabalayan baba Öztürk, yaşanan süreci şu sözlerle özetledi: "Hastalık hiç beklemediğimiz bir anda kapımızı çaldı. Yüksek ateşle başlayan süreç bizi buralara getirdi. Ancak dostlarımız ve gönüllüler bizi yalnız bırakmadı. Bugün burada çocuklarımız bir nebze olsun gülsün diye balonlar uçuruldu. Beyza da bizi camın ardından, telefon ekranından izleyerek bu mutluluğa ortak oldu."

B A L O N L A R B E Y Z A I C I N G O K Y U Z U N E U C T U 1112355 330201-1

Gönüllüler yağmura rağmen tek yürek oldu

Etkinlik, sadece hasta yakınlarını değil, İzmir’in sivil toplum dinamiklerini de harekete geçirdi. Yağışlı havaya aldırış etmeyen VosVos İzmir Fun Club üyeleri ve çeşitli motosiklet grupları, araçlarıyla hastane bahçesine gelerek çocuklara destek verdi. Etkinliğe katılan VosVos tutkunu Aytaç Çilem, bir baba olarak duyduğu sorumluluğu dile getirerek, "Elimizden ne geliyorsa yapmak için buradayız. Amacımız onlara güzel bir enerji göndermek, motivasyonlarını yükseltmek. Bu zorlu süreçte çorbada bizim de bir tuzumuz bulunursa ne mutlu bize" ifadelerini kullandı. Motosiklet camiası adına konuşan Ataş Ertaşi ise, onkoloji servisi penceresinden bakan minik gözlerin mutluluğu için her türlü zorluğa göğüs gereceklerini belirterek, "Haber alır almaz organize olduk. Yağmur nedeniyle gelemeyen arkadaşlarımız olsa da kalbimizle, varlığımızla Beyza ve diğer çocuklarımız için buradayız" şeklinde konuştu.

B A L O N L A R B E Y Z A I C I N G O K Y U Z U N E U C T U 1112354 330201-1

Minik bedenlerdeki büyük farkındalık

Tedavi sürecinin getirdiği zorluklar, sadece fiziksel değişimlerle sınırlı kalmıyor. Baba Uğur Öztürk, kızının kemoterapi tedavisine başladığını ve ilaçların onu yorduğunu belirtirken, saç dökülmeleri gibi yan etkilerin de görülmeye başlandığını ifade etti. Ancak Beyza'nın, yaşına rağmen sürecin farkında olduğunu ve büyük bir olgunlukla hastalığı karşıladığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının da çocuklar için büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Öztürk, hastane içinde yapılan yılbaşı ve benzeri etkinliklerin çocukların psikolojisine olumlu yansıdığını kaydetti.

Etkinlik alanında bulunan Beyza’nın kuzeni Berrak Öztürk ve arkadaşı Sercan Özdemir de, çocuk kalplerinden geçen en saf dilekleri haykırdı. Kuzenini çok sevdiğini söyleyen 11 yaşındaki Berrak, "Onu uzaktan da olsa gördük. Beyza çok güçlü, kanseri yeneceğine tüm kalbimle inanıyorum" diyerek umut aşıladı. Gökyüzüne süzülen her balon, hastane odalarında şifa bekleyen çocuklar için sessiz ama güçlü bir "yanınızdayız" mesajı oldu.B A L O N L A R B E Y Z A I C I N G O K Y U Z U N E U C T U 1112359 330201-1

Kaynak: DHA