Fenerbahçe’de yarın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi, eski başkan Aziz Yıldırım yazılı bir açıklama yaptı.
Yıldırım, daha önce gündeme gelen “torba yetki” tartışmalarına değinerek, bu konuda net sınırlar belirlenmeden yetki verilmesine karşı olduğunu yineledi.

“21 Eylül 2025’teki olağanüstü genel kurul öncesinde de aynı konuyu dile getirmiş, kulübün mali durumunun detaylı biçimde açıklanarak, yetkinin proje bazında belirlenmesi gerektiğini ifade etmiştim.
Nitekim o dönemde genel kurul çoğunluğu da bu şekilde davranarak 11, 12 ve 13. maddelerde yer alan torba yetkiyi reddetmiştir.”

“Fenerbahçe’nin her konuda şeffaf olması gerekir”

Yıldırım, kulübün mali durumunun açıkça paylaşılması gerektiğini vurguladı:

“Ben müfettiş değilim, Fenerbahçe’nin bir neferiyim. Arzum; kulübün mali durumunun tüm detaylarıyla üyeler ve kamuoyuyla paylaşılmasıdır. Fenerbahçe’nin her konuda şeffaf olması gerekir.”

Yıldırım, başkan ve başkanvekili tarafından yapılan açıklamalarda, mali raporun genel kurula sunulacağı ve hisse satışı yapılmayacağı taahhüdünde bulunulduğunu da hatırlattı.

Aziz Yildirimdan Olaganustu Genel Kurul Oncesi Aciklama 3258571 202510241247 2

“Kişiler geçici, asıl olan Fenerbahçe’dir”

Açıklamasının sonunda Yıldırım, genel kurulun vereceği kararların Fenerbahçe camiası için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Karşıyaka’dan Başkan Tugay’a stat ziyareti: “Sözümüzü tutacağız”
Karşıyaka’dan Başkan Tugay’a stat ziyareti: “Sözümüzü tutacağız”
İçeriği Görüntüle

“Bu noktada artık takip edilmesi gereken husus, verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğidir.
Bu yetkilerin reddi, genel kurulun iradesinin bir tezahürüdür.
Olağanüstü genel kurul için toplanan 10 bin imzayı değersizleştiren bir anlayışın, bu kararın nedenlerini anlayamaması normaldir.
Kişiler geçici, aslolan Fenerbahçe’dir.

Kaynak: HABER MERKEZİ