İzmir'de iş görüşmesi için evinden ayrıldıktan sonra hastanede uyarıcı madde zehirlenmesi tanısıyla hayatını kaybeden Aslıhan Sinem Çiçek'in (18) ölümüyle ilgili davada, 'olası kastla öldürme' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen karar kaldırıldı. Bu gelişmenin ardından tutuksuz yargılanan sanık Cem A. (27), gözaltına alınarak 'kasten insan öldürme' ve 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçlarından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Bayraklı ilçesinde ikamet eden Aslıhan Sinem Çiçek, 26 Temmuz 2022 tarihinde iş görüşmesi için Bornova ilçesindeki bir adrese gitmişti. Eve dönmemesi üzerine babası Serdar Çiçek polise kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan araştırmalar sonucunda Çiçek'in Ege Üniversitesi Hastanesi'nde olduğu tespit edildi. Durumu ağır olan genç kadın, bir gün sonra hastanede vefat etti. Soruşturma kapsamında ilk olarak Burak Kaya gözaltına alındı. Kaya'nın üzerinde bulunan Çiçek'in telefonu nedeniyle emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve 'gasp' suçundan tutuklandığı öğrenildi.
YENİ GELİŞMELER VE TUTUKLAMA
Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Çiçek'in son olarak beyaz bir hafif ticari araca bindiği belirlendi. Aracın güzergahını inceleyen polis, Cem A. isimli şüpheliye ulaştı. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Cem A., adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ayağına elektronik kelepçe takılan Cem A.'ya konutunu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cem A.'nın kuzeni Diyar A. da mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Burak Kaya için Adli Tıp raporunda kanında ve idrarında uyuşturucu madde tespit edildiği belirtildi.
Kaya, 27 Ekim'de savcının talebiyle yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi ancak daha sonra başka bir suçtan hüküm giyerek cezaevine girdi. İki sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Cem A. için 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 19 yıla kadar, Burak Kaya için ise 'Yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Ancak 'olası kastla öldürme' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. Çiçek ailesinin sanıkların 'kasten öldürme' suçundan da yargılanması için savcılığa başvurması üzerine yapılan soruşturma sonrası, 'olası kastla öldürme' suçundan verilen karar kaldırıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, şüpheli Cem A.'yı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından Cem A., 'kasten insan öldürme' ve 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçlarından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.