Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024’te gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için başvuru sürecini başlattı. Başvurular, e-Okul platformu üzerinden gerçekleştirilecek ve süreç, mart sonuna kadar devam edecek. Okul müdürlükleri, başvuru sürecinde öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

MEB'in yeni müfredat taslağı kamuoyu görüşüne açıldı MEB'in yeni müfredat taslağı kamuoyu görüşüne açıldı

LGS Başvuru Ekranı ve İşlemleri

LGS başvuru ekranı, e-Okul.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. 8’inci sınıf öğrencileri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak olan 2024 LGS başvurusu 18 Mart tarihinde başladı. Başvuru işlemleri, 29 Mart’a kadar devam edecek. Başvuru sürecinde, öğrencilerin kişisel bilgileri doldurulacak.

LGS Başvuru Sürecinin Sonu

LGS kapsamında, 2 Haziran 2024’te uygulanacak olan Merkezî Sınav’ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

LGS Başvuruları Nasıl Yapılır?

Sınav katılımı isteğe bağlıdır ve katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecekler. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise, başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ