Kuşadası'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 84’üncü yılı dolayısıyla bir anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Seyfi Seyhan Suvari, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Karagöz, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Sadettin Yücel ile Belediye Başkan Vekili Seyfi Seyhan Suvari'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan anma töreni, saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

10 KASIM’A ÖZEL RESİM SERGİSİ

Törenin ardından İbramaki Sanat Galerisi'nde Ressam Nuri Özkan'ın “Mustafa Kemal Atatürk” isimli yağlı boya resim sergisinin açılışı protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı. Sergiyi gezen Kaymakam Saadettin Yücel ve Belediye Başkan Vekili Seyfi Seyhan Suvari, Ressam Nuri Özkan’a teşekkür belgesi ve çiçek verdi.

ANMA PROGRAMI

10 Kasım anma etkinlikleri, sergi açılışının ardından Kuşadası Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” ile sürdü.

Program başlangıcında 10 Kasım Atatürk’ü anma günü kapsamında gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Belediye Başkan Vekili Seyfi Seyhan Suvari ve Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray tarafından ödülleri verildi. Ardından öğrenciler Atatürk Oratoryosu gösterisini sundular.

Programın sonunda konuşan Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti için yaptıkları ve onun ışığında Türk Milleti ilelebet payidar olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte bugün aslında bu topraklara emeği geçmiş, Türk Milleti için kanı dökülmüş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi anmış oluyoruz. Atatürk, aslında bir semboldü ancak onun arkasında bir inanç, birlik vardı. Bu milletin evlatları ile birlikte onun fikirleri, emekleri de ilelebet yaşayacaktır” dedi.