Konak Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na saygı yürüyüşü düzenledi. Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen dev korteje, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Batur: İzmir Cumhuriyete sahip çıkacağını gösterdi

30 Ağustos Zafer Bayramı’na saygı için yürüyen kortejin varış noktası Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in ve Konak’ın Milli mücadeledeki önemini vurguladı. İlk kurşunun Konak’ta atıldığını, işgal kuvvetlerinin İzmir’de denize döküldüğünü hatırlatan Batur şöyle konuştu:

“15 Mayıs 1919’te kurtuluş mücadelesinin ilk kurşunu burada atıldığı için, 9 Eylül’de işgalci ve emperyalist güçlerin denize döküldüğü yer olduğu için Konak’ta 30 Ağustos’u farklı duygularla kutluyoruz.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyete bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağımızı bugün, buradan gösterdik. Atatürk, bu zaferi ekonomik zafer ve çağdaş medeniyet yolunda kazanılan zaferlerle de taçlandırdı. Biz Cumhuriyeti, Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet olarak tanıyoruz. Böyle tanımaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.”

“Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet”

Mustafa Kemal Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldıkça daha çok yüceldiğini ve daha da unutulmaz hale geldiğini ifade eden Başkan Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz Milli bayramları unutmayacağız. 30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs’ı asla unutmayacağız. Çünkü bize emanet edilen Cumhuriyetin temelleri bu tarihlerde atıldı. Unutulmaya çalışılsa da hep birlikte, dayanışma içinde, birlik ve beraberlik yaşatmaya; gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın onun bize emanet ettiği Cumhuriyet.”

Sosyal mesafeli kortej örnek oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı’na saygı için düzenlenen yürüyüş için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden bir araya gelen korteje katılanlara Türk Bayrakları dağıtıldı. Alkışlarıyla destek olan esnaf da unutulmayarak bayraklar ve Atatürk kartpostalları armağan edildi. Cumhuriyet ateşini simgeleyen meşaleler taşıyan kortej, sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yüründü. Yürüyüş sırasında sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımı için sık sık anons yapıldı. Evleri yürüyüş güzergahında olan vatandaşlar da balkonlara çıkarak alkış ve bayraklarla 30 Ağustos coşkusuna katıldı. Gazi Heykeli önünde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un konuşması ile sonlanan Zafer Yürüyüşü, İzmirlilere gurur yaşatırken pandemi kurallarına uyularak yapılan örnek bir Milli Bayram kutlaması olarak hafızalara kazındı.