Karabağlar Belediyesi, çocukların tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği “Aile boyu tasarım” etkinliği katılanların büyük beğenisini kazandı. Anneleriyle birlikte çalışmalar yapan çocuklar, birbirinden güzel tasarımlar ortaya çıkardı.

Tire Süt’ün destekleriyle düzenlenen “Aile boyu tasarımın” ilk başlangıç adresi Refet Bele Semt Merkezi oldu. Anneleriyle birlikte Tire Süt ambalajlarını, deri, keçe gibi kumaş parçaları, boya kalemleri ve desenli kağıtlar ile renklendiren çocuklar kendine özgü tasarımlarıyla fark yarattılar.

Üretim yoluyla ebeveyn ve çocuk arasında sağlıklı bir iletişim kurmayı hedefleyen Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi(KETA) koordinatörlüğünde yapılan bu etkinliklerde, çocukların el becerilerini geliştirmek, üretmenin önemi anlatmak ve atık materyallerle neler yapılabileceklerini göstermek amaçlanıyor.

İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen ve 1 ay boyunca devam edecek “Aile Boyu Tasarım” etkinliğinde çocukların yaptığı bu tasarımlar sergi haline getirilip dijital ortama da aktarılacak. Ayrıca Tire Süt yetkilileri de süt ve süt ürünlerinin önemini bilinçlendirip, tasarım yapan tüm çocuklara ürünlerinden hediye edecek.