Temel Afet Bilinci konusundaki farkındalığı arttırmak için faaliyetler yürüten Bornova Belediyesi, ilçede bulunan okullarda yaptığı çalışmalara devam ediyor. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verilen eğitimlerde 3 binin üzerinde öğrenciye ulaşılarak bilinçlenmesi sağlandı. 1-8 Mart Deprem Haftası nedeniyle hız verilen eğitimler Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları ile devam etti.

Bornova Belediyesi, Temel Afet Bilinci konusunda vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla yaptığı eğitim çalışmalarını sürdürüyor. İlçe sınırları içinde bulunan okullarda yapılan çalışmalarla bu güne kadar 3 binin üzerinde gence ulaşıldı. 1-8 Mart Deprem Haftası’nda hız verilen eğitimler Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları ile devam etti. Eğitim çalışmasında TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer gençlere afet gerçeğini anlatarak, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Hayati önem taşıyan kendini koruma tekniklerinin de gösterildiği eğitimde öğrencilerden gelen sorular da cevaplandı.

Deprem Bornova’da konuşulacak


Ayrıca Bornova Belediyesi’nin Deprem Haftası kapsamında düzenlediği bilinçlendirme etkinlikleri “Deprem Gerçeği ve İzmir” konulu panelle sürecek. 5 Mart saat:15:30’da yapılacak etkinlik Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Panelin konuşmacıları Jeofizik Mühendisi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Polat, Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Cem Kıncal ve İnşaat Mühendisi Yard. Doç Dr. Sadık Can Girgin olacak.

Deprem anında doğru davranışların hayati önem taşıdığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Ülkemizin birinci derece deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Bunun için biz de eğitimler düzenleyerek bu konuda farkındalık geliştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşırsak onların ailelerine de ulaşmış oluruz. Bu sayede daha fazla kişi bu bilgilerden faydalanmış olacaktır” dedi.