Buca Belediyesi, son teknoloji ile donatıp, yeni işlevler kazandırarak hizmet kalitesini ve kapasitesini her geçen gün yükselttiği ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’ne yepyeni üniteler ekliyor.

Ek rehabilitasyon ünitesi ile aynı anda 60 köpek 135 kediye tedavi hizmeti verebilecek seviyeye yükseltilen Merkez; pet kafesi, marketi ve özgür hayvan parkıyla can dostlarına beş yıldızlı hizmet vermek için hazırlanıyor. Merkez bünyesinde kurulan pet markette satılacak ürünler ise geliri sokak hayvanlarına aktarılmak üzere Buca Belediyesi’nin tığ ve şiş örücülüğü kursunda eğitim alan hayvan sever kursiyerlerce hazırlanıyor.

Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi mevcut kapasitesini ek rehabilitasyon ünitesi ve engelli kedi evi inşa ederek yüzde 100 oranında arttırıp, aynı anda 60 köpek 135 kediye hizmet verebilecek kapasiteye yükseltti. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tınaztepe mevkiinde konumlanan; operasyon odaları, laboratuvar, hemogram cihazı, kan biyokimya cihazı, röntgen, CR Röntgen, elektro koter, ambulans, yoğun bakım kafesi, engelli kedilerin bakımının yapıldığı engelli kedi evi ile sokak hayvanlarına modern koşullarda sağlık hizmet veren Merkez, yepyeni ünite ve donanımlarla can dostlarına keyifli bir ortam sunmaya hazırlanıyor.

Özgür Hayvan Parkı, Pet Kafe- market


Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında yaklaşık 5 bin metrekare alanda can dostlarının özgürce gezip, oyunlar oynayacağı Özgür Hayvan Parkı oluşturmak için çalışmalara başlayan Buca Belediyesi, tesis içerisinde hayvan severlerin bir araya gelip, keyifli zamanlar geçireceği Pet Kafe de kuruyor. Projeye hayvan severlerin sadık dostları için mamadan kıyafete kadar tüm alışverişlerini yapılabileceği pet market inşa etmeye başlayan Buca Belediyesi, can dostları ve hayvan severler için cazibe merkezi yaratıyor.

Pet Market ürünleri Bucalı kursiyerlerden


Sokağın zor şartları altında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına Bucalı kadınlarda destek veriyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde tığ şiş örücülüğü eğitim alan Bucalı kadınlar Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde inşa edilen pet markette satışa sunulacak ve geliri sokak hayvanlarına aktarılacak birbirinden renkli ve eğlenceli ürünler yaratmaya başladı. Kedi evlerinden oyuncaklara, hayvan figürlü anahtarlıklardan cüzdanlara kadar onlarca çeşit malzeme üreten Bucalı kadınlar, ürünlerinin satışından elde edilecek gelirin sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına aktarılacak olmasının keyfiyle çalışıyor.