Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 5 gün sürecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 5 - 9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerle kadınlar söyleşiden sergiye, dans gösterilerinden tiyatro oyunlarına kadar bir çok organizasyona katılarak dolu dolu bir hafta yaşayacak.

Bornova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 5-9 Mart tarihleri arasında tiyatro, sergi, film gösterimi ve söyleşilerin yer aldığı çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Bornovalı kadınlara dolu dolu bir hafta yaşatacak olan etkinlikler 5 Mart Pazartesi günü Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nde başlayacak. “ Dünya’da İz Bırakan Kadınlar” fotoğraf sergisi ile “İklim Değişikliği ve Kadın” söyleşisi 14:00-16:00 saatlari arasında gerçekleşirken, etkinliğin konuşmacısı Küresel Denge Derneği Başkanı Dr. Nuran Talu olacak.

Dans ve tiyatral gösteri


Etkinlikler kapsamında 6 Mart tarinde Bornova Belediyesi Kültür Merkezi içinde “ Dünya’da İz Bırakan Kadınlar” fotoğraf sergisi tekrar açılırken, Lirik Dans Gösterisi ile “Kız Kardeşlerim” adlı tiyatral gösteri de 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Belgesel ve imza günü


Yazar -Yönetmen Tuluhan Tekelioğlu, hayallerinden yapılmış hayatları yaşayan kadınların öykülerini anlattığı “Yapabilirsin” Belgeseli ile Bornovalılar ile buluşacak. 7 Mart saat:16:00’da Bornova Kültür Merkezi’n de yapılacak gösterimin ardından Tekelioğlu imza günü ile sevenleriyle buluşucak. 8 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği “Kadın Festivali”ne Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katılarak Kültür Park 13 nolu holde stant açacak.

Kadın Savaşları sahnelenecek


Çamdibi Kadın Dayanışma Merkezi tarafından hazırlanan ve Aristophanes’in yazdığı “Kadın Savaşları” adlı tiyatro gösterimi ise 9 Mart’ ta Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde seyirci ile buluşacak. Yönetmenliğini Gülizar Taşkın’ın yaptığı kareografisini ise Şenol Ağrıdağ’ın üstlendiği oyun saat 14:00’te başlayacak.

Ayrıca 5-9 Mart tarihleri arasında Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği “Kadına Şiddete Hayır” temalı kısa film yarışmasında ödül alan 5 filmin de gösterimi gerçekleşecek. 9 Eylül Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan etkinlikte gösterimler D.E.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi’n de yapılacak.