Protokol ile Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde çeşitli ülkelerden gelecek gençler belediye bünyesindeki sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alacak.

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü’nde gerekleşen törende imzalanan protokol kapsamında 18-30 yaş arası yurt dışından İzmir’e gelecek olan gençler, belediye bünyesindeki faaliyetlerde gönüllü olabilecek. Ayrıca işbirliği sayesinde Avrupa’daki gençler Bornova’ya gelirken, Bornova’da ki gençlerde Avrupa’ya giderek kendilerini geliştirme imkanı bulacak.

Bornova’dan 2 büyük kapı açılıyor

Yapılan işbirliğinin çok değerli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi olarak 2 büyük kapı açtık. Habitat ile dünyaya açılırken, Pi Gençlik Derneği ile de Avrupa’ya açılıyoruz. Bundan sonra önemli olan uygulamaya geçerek bunların faydalarını insanlara göstermek” dedi.

“Çoban ateşi yakıyoruz”

Başkan İduğ, bu çalışmayla örnek olacaklarını da ifade ederek, “Biz burada başka illerede aktarılması gereken bir çalışma yaparak çoban ateşi yakıyor, önemli bir birliktelik gerçekleştiriyoruz. Çalışmalardan alacağımız pozitif sonuçların örnek olacağına inanıyorum”diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Törene katılan Dernek Başkanı Begüm İntepeler de Başkan Mustafa İduğ’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Sizin sayenizde daha çok gence ulaşma imkanı bulacağız. Bize bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ederiz”diye konuştu.