Kültürpark Platformu 'Basmane Çukuru' önünde yaptığı basın açıklamasında arsa payının yüzde 12'den, yüzde 30'a çıkarılması konusundaki endişelerini kamuoyu ile paylaştı.

Haber / Mustafa OĞUZ

Kültürpark Platformu 'Basmane Çukuru' önünde yaptığı basın açıklamasında arsa payının yüzde 12'den, yüzde 30'a çıkarılması konusundaki endişelerini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada platform olarak en başından beri Kültürpark'ın korunarak yaşatılması, geçmişte Kültürpark'a ait olan kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen arsanın da en üst düzeyde kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiği dile getirildi.

HUKUKA AYKIRI DAVRANILDI

2015 yılında yapılan revizyonla arsanın imar koşulları değiştirilerek Kültür Sanat İşlevi yerine Belediye Hizmet Birimi getirildiğini belirten platform Sözcüsü Ebru Türk Damar Diktaş,"Müteahhit firma tarafından hazırlanan ÇED raporuna göre arsanın normal inşaat hakkı olan 110 bin metrekare üzerinden belediyeye 30 bin metrekare pay ayrıldı. Projeler incelendiğinde firmanın hukuka aykırı olarak 220 bin metrekareyi aşan bir inşaat yapmayı planladığı görülmektedir" dedi. Belediyenin bilerek ya da bilmeyerek büyük zarara uğratıldığı belirten Diktaş şöyle devam etti:"

DAHA UYGUN YER YOK MU?

Bu gün arsadaki kamu payını yüzde 12'den yüzde 30'a çıkarmakla övünen sayın Belediye Başkanı'ndan net olarak şu konularda ki tereddütlerimizi gidermesini bekliyoruz. Arsa satılırken arsanın en değerli yerinden ayrılan kamu payanın şu an arsanın neresinden ayrıldığı belli midir? Arsa satılırken kongre merkezi, kültür-sanat işlevli olarak ayrılan belediye payı, hangi gerekçelerle Belediye Hizmet Binası olarak değiştirilmiştir? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet birimleri için kentte bir holdingin inşa ettiği kent şuçu niteliğindeki bir yüksek yapının içinden daha uygun bir yer yok mudur? Bu soruları Sayın Belediye Başkanımız doğaçlama ve başta eleştirdiğimiz üslubu ile değil konuyla ilgili belediye uzmanlarının hazırladığı nicel bilgilerle oluşturulmuş roporlarla yanıtlarsa memnun olacağımızı belirtmek isteriz."