Dağ: İzmir'in potansiyelini harekete geçireceğiz Dağ: İzmir'in potansiyelini harekete geçireceğiz
Balçova Belediyesi, evleri kaza sonucu yanarak kullanılmaz hale gelen ailelere dost elini uzatarak farklı bir belediyecilik yapıyor. Başkan Çalkaya göreve geldiğinden beri 20 ailenin yanan evlerini ve ev eşyalarını yenilediklerini ifade etti.

Eğitim, spor, gibi alanlarda uyguladığı Sosyal Belediyecilik politikaları ile vatandaşların memnuniyetini kazanan Balçova Belediyesi, kötü günlerinde de Balçovalıların yanında oluyor. Özellikle yangın ve su basması gibi afetler nedeniyle evleri kullanılmaz hale gelen vatandaşlar, Belediyenin uzattığı dost eli sayesinde yaşadıkları afeti en az zararla atlatıyor. Polis ve itfaiye raporları sonucunda olayın kaza neticesi olduğu belirlenince Balçova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri evin zarar gören bölümlerini onarırken, Sosyal İşler Müdürlüğü de ev eşyası alımında yardımcı oluyor.

Göreve geldiklerinden bu yana 20 ev yangınında ailelere destek olduklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ““İnsanın evinin yanması, kullanılmaz hale gelmesi çok zor bir durum. Biz yasal yetkilerimizi sonuna kadar kullanarak zor durumdaki vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. Bu ailelerimizin de evlerinin bakım, tadilat ve elektrik işlerini ekiplerimiz hemen yapıyor. Ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için de Semtevimiz ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz çalışıyor. Vatandaşımız en kısa sürede evinde oturmaya başlıyor” diye konuştu.