Balçova Teleferik, Karabağ Tepesi'nden Alsancak'a ve İzmir Körfezi'ne manzarasını sunmaktadır. Teleferik, 1987 yılında hizmete açılmıştır ve günümüzde hala faaliyettedir. Ayrıca, teleferikte yer alan restoran ve teraslar da hizmet vermektedir.

Balçova Teleferik nedir?

Balçova Teleferik, İzmir'in en popüler turistik yerlerinden biridir ve yıl boyunca binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Teleferik, iki istasyon arasında yolculuk yapar ve yolculuk süresi yaklaşık 15 dakikadır. Ayrıca, teleferikte yer alan gondoller, klimalı ve kapalıdır ve yolculuk boyunca manzara eşliğinde rahat bir seyahat sunar. Teleferik, ayrıca, gün batımı ve gece manzarası için özel olarak tasarlanmıştır.

Balçova Teleferik, İzmir'in en popüler turistik yerlerinden biridir. Teleferik, yolculuk yaparken İzmir Körfezi'nin panoramik manzarasını sunar. Ayrıca, teleferikte yer alan restoran ve teraslar da hizmet vermektedir. Restoranların menüleri, Türk ve dünya mutfaklarından yemekler sunmaktadır. Teraslar, yerli ve yabancı turistler için popüler bir yerdir ve İzmir Körfezi'nin muhteşem manzarasını izlemek için ideal bir yerdir. Teleferik, ayrıca, gün batımı ve gece manzarası için özel olarak tasarlanmıştır. Teleferik için giriş ücreti alınır ve güncel ücretler için yetkili web sitesine veya teleferik istasyonunda bilgi alabilirsiniz.

Balçova Teleferik'te nasıl ödeme yapılır?

Balçova Teleferik'e giden vatandaşlarımız nakit, kredi kartı ve İzmirimKart ile ödeme yapabilirler

Balçova Teleferik hangi saatlerde açık?

Balçova Teleferiğinin açık olduğu saatleri aşağıda görebilirsiniz:

Haftanın her günü saat 11:00 - 18:00 arasında hizmet vermektedir. Tesis saat 19:00'da kapatılmaktadır. Pazartesi günü rutin bakım sebebiyle tesis tamamen kapalıdır.

2023 Balçova Teleferik ücreti ne kadar?

Balçova Teleferik'e gitmek için öğrendiğiniz ulaşım bilgilerinin yanı sıra, gittiğinizde ödeyeceğiniz ücreti de bilmeniz gerekmektedir. İzmir Balçova Teleferik giriş ücreti herkes için 25 TL'dir. Öğrenci, öğretmen, engelli ya da yaşlı olmanız fark etmeksizin. Ancak 5 yaş ve altı çocuklar için ücretsizdir.

Balçova Teleferik kabinleri kaç kişilik?

İzmir, Balçova Teleferik'te sevdikleriyle gitmek isteyen vatandaşlarımızın merak ettiği konulardan birisi de kabinlerin kaç kişilik olduğu. Balçova Teleferik'te yer alan kabinlerin kapasitesi 8 kişiliktir.

Balçova Teleferik'te İzmirimKart geçerli mi?

Balçova Teleferik'e giden vatandaşlarımız İzmirimKart ile ödeme yapabilmektedir. İzmirimKartlarında yeterli bakiyeye sahip vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanabilir. Ayrıca Balçova Teleferik'te İzmirimKart dolumu da yapılmaktadır.

Balçova Teleferik'te nasıl indirimli bilet alınır?

Balçova Teleferik'te öğrenci, öğretmen, engelli, gazi, şehit yakını, 65 yaş üstü gibi indirimli biletler mevcut değil. Herkese 25 TL standart tarife uygulanmaktadır.

Balçova Teleferiğe nasıl gidilir?

İzmir Balçova Teleferiğine toplu taşıma kullanmak isteyenler için, burada sıralı olarak ulaşım için kullanabilecekleri otobüs numaralarını vereceğiz. Eğer sizin bulunduğunuz bölge listede yoksa, size en yakın toplu taşıma noktasına bakın.

Konak ilçesinde binmeniz gereken otobüs numarası 169'dur. Bu otobüs ile Ekonomi veya Teleferik durağına ineceksiniz.

Buca ilçesinden binmeniz gereken otobüsler 290 veya 671'dir. Ancak bu otobüsler sizi direkt olarak teleferiğe götürmeyecektir. Bu otobüsler sizi Fahrettin Altay aktarma merkezine götürecektir. Buradaki aktarma merkezinden 169 veya 969 numaralı otobüse bineceksiniz ve Ekonomi ve Teleferik durağına ineceksiniz.

Bornova ilçesinden metro kullanarak Fahrettin Altay aktarma merkezine ulaşabilirsiniz. Bu merkezden Buca ile aynı şekilde aktarma yaparak Ekonomi ve Teleferik durağına ulaşabilirsiniz.

Gaziemir ilçesinden 510 numaralı otobüse binmeniz halinde, aktarma olmadan direk Ekonomi ve Teleferik durağına ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka ilçesinden gelecekseniz, vapur ile Konak ilçesine gitmeniz gerekecektir. Konak ilçesi için verilen bilgileri uygulayarak Ekonomi ve Teleferik durağına ulaşabilirsiniz.

Balçova Teleferik İletişim Numarası

Ayrıca Balçova Teleferik hakkında daha fazla bilgi almak için telefon numarası: 0232 433 51 55'dir.

En zor diller: Dünyanın en zor dilleri hangileri? En zor diller: Dünyanın en zor dilleri hangileri?

Editör: Cem Özer