İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ve 3 Kasım'da başlayan festivalin son gününde, boyoz severler Gündoğdu Meydanı'nda buluştu. 3. İzmir Boyoz Festivali kapsamında vatandaşlara binlerce boyoz dağıtıldı.

Alanda kurulan çadırlarda vatandaşlara binlerce boyoz dağıtıldı. Boyozun yanı sıra haşlanmış yumurta, çay ve peynir de ikram edildi. Çadırlar önünde uzun kuyruklar oluştu. Yiyecek ve içeceklerini alan vatandaşlar çimler üzerinde kahvaltı yaptı.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Pop Orkestrası da konser verdi.
-"Her kahvaltıda yerim"

Festivale eşi ve iki çocuğuyla katılan Uğur Öztank, İzmirli olduğunu, boyozu çok sevdiğini söyledi. İki günde bir kahvaltıda boyoz tükettiğini aktaran Öztank, "Böyle bir fırsat oluşturulduğu için teşekkür ederiz. Festival çok güzel." dedi.

Eşiyle festivale gelen Nihat Yaşaroğlu da 72 yaşında olduğunu, yaklaşık 50 yıldır boyoz yediğini ifade ederek, çeşitli hastalıklar nedeniyle çok fazla tüketemese de boyozdan vazgeçemediğini anlattı. İzmir'de benzer festivallerin daha fazla yapılmasını istediklerini belirten Yaşaroğlu, başka yörelerin sık sık kendi ürünleriyle ilgili festivaller yaptığını söyledi.

Nuray Yaşaroğlu da küçüklüğünden beri boyoz yediğini kaydederek, "Her gün yesem doymam. Her kahvaltıda yerim." ifadelerini kullandı. İzmir'e özgü boyozun hayatlarındaki yerinin çok ayrı olduğunu vurgulayarak, festivalden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festival bugün sona erecek.