6.sı gerçekleşecek olan festivalin iptal edilmesinin ardından enginar üreticilerinin mağdur olmaması için Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Urla Ziraat Odası harekete geçti.

Urla’nın meşhur sakız enginarlarının üreticiden alınarak internet üzerinden online ya da telefon siparişi ile kargolanarak satışa sunulduğunu açıklayan Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can, “Hem enginarların tarlada kalmaması hem de enginar üreticilerinin mağdur olmaması için bu yıl böyle bir karar aldık. Vatandaşlarımız gelemiyorsa, enginarları biz onların sofralarına gönderelim diye düşündük” dedi.

950 dönümlük alanda enginar yetiştiren Urlalı çiftçileri de etkileyen ve sakız enginarlarının tarlada kalacağından endişelenen çiftçilerin imdadına ise Urla Kaymakamlığı öncülüğünde Urla Belediye şirketi URİT, 182 kadının üye olduğu Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Urla Ziraat Odası yetişti.

Yapılan işbirliği kapsamında Urla’nın meşhur enginarının üreticilerinden alınıp, işlendikten sonra internet üzerinden veya telefon siparişi alınarak satılması kararlaştırıldı. Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can, Urla’nın sakız enginarının, yüzde 100 sermayesi Urla Belediyesi’ne ait olan belediye şirketi URİT’in internet sitesi ‘urladansoframa.com’ dan ve 0232 754 45 32 numaralı telefondan alınacak siparişle, en sıhhi koşullarda işlenip kargolandığını anlattı. Bu yıl ki Urla Enginar Festivali’ni vatandaşların evlerine taşıdıklarını ve kooperatif üyesi kadınların da örnek bir çalışma sergilediklerini aktaran Can, “Sipariş geldiği anda enginarlar aynı gün tarladan kesilip, paketlendikten sonra 24 saat içerisinde vatandaşlara ulaştırılıyor. Ürünler taze ve vakumlu olduğu için difrizde de saklanabiliyor” dedi.

Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Sibel Uyar ise sakız enginarlarının her gün taze bir şekilde tarladan toplanıp işlendiğini belirterek, “Bu işin üç ayağı var. İlk olarak tarıma destek, ikinci olarak kadın emeğine ve kadın üreticilere destek, üçüncüsü de evinde kalan insanlara sağlıklı besin ulaştırarak sağlıklı olmasını sağlamak. Sakız enginarları sabah tarladan kesiliyor, kadınlarımız tarafından temizlenip, vakumlanıyor ve hiçbir katkı maddesi konmadan kargolanıyor. Bu şekilde sakız enginarlarını her gün günlük olarak işliyoruz. Kadın Kooperatifimizden sipariş vermek isteyen vatandaşlarımız 0542 270 2010 numara ile Whatsapp üzerinden istedikleri ürün için bizlere ulaşabilirler. Ayrıca 0553 554 5888 numara ile de bizleri arayıp sipariş verebilirler” diye konuştu.