Kemeraltı Çarşısı'da vatandaşların geçisine engel olacak şekilde park eden araçlar tepki topluyor. Vatandaşlar, otomatik bariyer sisteminin bir an önce hizmete girmesini istiyor .


Haber / Mustafa OĞUZ
İzmir'in ticaretteki kalbi tarihi Kemeraltı Çarşısı sokakları tam bir araç işgali altında. Özel otoparkçıların fırsatçı uygulamalarına kızan esnaf ve bazı vatandaşların araçlarını sokaklara park etmeleri günlük yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor. Sabah saat 10.00-20.00 saatleri arasında yayaların dışında, araç, at arabası ve motorlar için giriş yasağı olmasına rağmen bu kurallara hiçbir saatte uyulmaması dikkat çekiyor. Alışverişe araçsız gelen vatandaşlar ise bu durumun en çok sıkıntısını yaşayanların başında geliyor ve “Özgürce yürüyüp alışveriş yapamıyoruz” siteminde bulunuyor. Bisikletin bile ancak elle götürülme şartı ile geçebildiği çarşının en kabalık yerlerinden biri olan Anafartalar Caddesi üzerinde bu tür olumsuzları günün her saati görmek mümkün oluyor.

ÇÖZÜM OTOMATİK BARİYER

Vatandaş ve mağdur esnaf ise tarihi çarşıda sıkışıklık yaratan araç parkını önlemek için, yaya geçişinin yoğun olduğu sokakların başına kamera yerleştirimesini; uzaktan merkezi kumanda ile açılıp kapanan ve alt yapısı belediye tarafından hazırlanan bariyer sisteminin bir an önce faliyete geçmesini sabırsızlıkla bekliyor.