Manisa Büyükşehir Belediyesi, 30 yılı aşkın bir süredir ilçe belediyesi tarafından çöp döküm alanı olarak kullanılan Kula’nın Akgün Mahallesi’nde yer alan vahşi çöp depolama alanını, çöp dökümüne kapattı.

UNESCO tarafından sertifikalandırılan Jeopark alanı içinde bulunan çöp döküm alanında Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan temizleme çalışması bitirilerek alan tamamen temizlendi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, UNESCO sertifikalı ilk ve tek Jeopark alanı içinde yer alan Kula’nın Akgün Mahallesi’nde bulunan çöp döküm alanını, çöp dökümüne kapattı. 30 yılı aşkın bir süredir ilçe belediyesi tarafından çöp döküm alanı olarak kullanılan alanda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri temizlik çalışmasını tamamladı. Çöp dökümüne kapatılan alanın temizlenmesi ile birlikte hem kötü koku oluşumunun önüne geçildi hem de sinek ve haşere üremesi engellendi. Alanda yapılan temizlik ayrıca çevre ve halk sağlığı konusunda oluşabilecek sorunların da önüne geçilmesi sağlandı.

“Çevreye duyarlı bir çalışma”

Manisa Büyükşehir Belediyesi başlattığı uygulama ve temizlik çalışmasıyla Türkiye’nin miraslarını geçmişten geleceğe taşıma konusundaki duyarlılığını ve mirası gelecek nesillere aktarmadaki hassaslığını bir kez daha gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda UNESCO mirasına sahip çıkmak için Jeopark alanında yer alan çöplerin tamamen temizlendiğini belirterek, “Alanda yapılan temizlik çalışmaları en kısa zamanda tamamlanarak, alan kötü görünümden uzaklaştırıldı. Alanın önemli bir doğa mirası olan Jeopark içinde bulunması da bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bu sebepten dolayı çalışmalarımız hem çevreye duyarlı bir şekilde hem de olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlanarak, Manisa’ya ve Kula’ya yakışır hale getirildi” diye konuştu.

“Çöp Alanı Olmasına Kayıtsız Kalamazdık”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, UNESCO tarafından sertifikalı bir alanın çöp döküm alanı olarak kullanılmasına kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması için aldıkları karar doğrultusunda çalışmaların tamamlandığını söyledi.