Karataş semtinde bulunan Tarihi Asansör sokağında bir kafede düzenlenen İzmir Masalları Gecesi'nde gecenin geliri ile alınan masal kitapları kentin çeperlerinde yaşayan çocuklara hediye edildi.

Semra İğtaç, tarihi araştırmalara dayanan masallardan yola çıkılarak İzmir tarihi farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu projenin ilkinde Konak'ta bulunan Yıldırım Kemalbey İlköğretim İlkokulu birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencilerine hayaller kurdurdu, müzik eşliğinde masal anlattı. Tarihi üç bin yıl öncesine dayanan müzik aleti Sansula'yı çalmayı öğretti.

Etkinliklerin devam edeceğini belirten İzmir Masalları Proje Koordinatörü Semra İğtaç, “İzmir’in geçmişini ve kültürünü anlatan masallar ile çocukların soyut düşünmelerini, neden-sonuç ilişkisi kurarak problem çözmelerini, hayallerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Bugün çocukları eğlendirirken eğiten, onları hayata hazırlayan, doğruya ve güzele yönelten, geçmiş zamanı hatırlatan, onlara iyi bireyler olmalarını öğütleyen masallar dünyasına harika bir yolculuk yaptık. Elde ettiğimiz gelirle de yine çocuklarımızı sevindirdik, onları kitaplarla buluşturduk” dedi.