İZMİR'in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğalgaz'ın, saha ve ofis personeline Temel Yangın Güvenliği eğitimi verildi. Eğitim İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şubesi eğitmenleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak 2 aşamada verildi.


Doğalgazın güvenli ve verimli kullanımıyla ilgili çalışmalarını çeşitli platformlarda sürdüren İzmir Doğalgaz, personelinin teknik ve kişisel gelişimine katkıda bulunak üzere yıllık planlı eğitim programlarını sürdürüyor. Eğitim sürecinin bir parçası olarak planlanan Temel Yangın Güvenliği eğitimi İzmir Doğalgaz Genel Müdürlüğü eğitim salonunda tüm personelin gruplar halinde katılımıyla gerçekleştirildi.

İki aşamalı eğitimin birinci bölümünde; temel yanma ve yangın bilgisi, personelin çevresindeki yangın risklerini tanıyarak gerekli yangın güvenlik önlemlerini almasını sağlamak, yangın anında doğru davranış biçimlerini, tahliye olurken dikkat edilecek hususları göstermek, acil durum ekiplerinin görevlerinin bilinmesini sağlamak, portatif yangın söndürücü cihazlarının kullanılmasını öğretmek, başlangıç yangınlarına müdahale edebilme becerisini kazandırmak hedeflendi.

İkinci aşamada ise her gruba tahliye tatbikatı ve yangın söndürme tatbikatı yaptırılarak acil durumlarda davranış biçimi ile ilgili farkındalık kazandırmaya yönelik uygulamalar yapıldı.

Eğitim sonunda tüm personele katılım sertifikası verildi.