30 yılı aşkındır sürdürdüğü araştırma çalışmalarına 30 kitap sığdıran İlhan Pınar, son kitabı olan, “İZMİR-Bir Güzel Kentin Serencamı” yayınladı.

Haber / Mustafa OĞUZ
Kendisine ait olan “Kilizman Yayınevi”nden çıkan kitap İzmir’e en yakışan sıfat olan “GÜZEL” başlığıyla yayınlandı. İzmir’in tarih öncesinden başlayan günümüze kadar uzanan tarihini kesintisiz olarak yansıtan kitap 13 bölümden oluşuyor.

DEVAMI GELİYOR

Kitapta İzmir Tarihi’nin belli başlı dönemlerini ele alan ve bütüncül olarak kentin tarihini vermeye çalıştığını kaydeden Pınar, “Uzun zamandır böyle bir kitabın eksikliğinden söz ediliyordu. İzmir’in tarihini merak edenler, gençler ve öğrenciler için hem bir kaynak kitap hem de bir okuma kitabı oldu. İçine doğduğumuz veya içinde yaşadığımız kenti daha yakından tanımak, kentin değerlerini ve biriktirdiklerini öğrenmek kentimize dair düşüncelerimizi geliştirmek için bir araçtır. Uzun yıllar süren çalışmanın bir ürünü olan bu kitabın bu amaca hizmet etmesi en büyük dileğim” dedi. İzmir ile ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam eden Pınar, “İzmir Gravürleri” (İngilizce-Türkçe), “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi” ve bir seri olarak yayınlamaya başladığı İzmir Yazıları'nın üçüncüsü olan “İzmir Yazıları-3 (Kent ve Tarih) kitapları üzerinde çalışmaya devam ettiiğini söyledi.