Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce düzenlenen 6. Gıdanı Koru Mutfak Atölyesi, Gastronomi Marka Akademisi'nde yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Konak ilçe Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi, “Gıdanı Koru” ulusal kampanyasına katkı sağlamak amacıyla ev hanımlarının tüketici boyutunda gıda güvenilirliği ve gıda israfı konusunda bilinçlendirilmesi, katılımcıların atölyede farklı yemekler pişirerek keyifli zaman geçirmeleri, yemek pratiklerini geliştirmeleri ve yerel/yöresel tariflerin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2021 yılı boyunca sürecek “Gıdanı Koru Mutfak Atölyeleri” projesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

İsraf edilmedi

Atölyeye, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı da olan Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalından Doç. Dr. Turgay Bucak ile İzmir Aşçılar Derneği'nden şefler ve genç öğrenciler katıldı. Mutfaklarda gıda israfını azaltma ve sıfır atık prensibi ile gıdaların tüm kısımlarını değerlendirme yollarının konuşulduğu etkinlikte, şefler ve genç aşçılar tarafından hiçbir kısmı israf edilmeyecek şekilde balıklar ile sebzelerden çorba ve farklı balık yemekleri hazırlandı.

Güvenilir gıda, gıda etiketi okuma, son tüketim/tavsiye edilen tüketim tarihi farklılığı, gıdaların muhafaza koşullarında dikkat edilecek hususlar, organik ürün, akıllı alışveriş, evde organik gübre yapımı konularında farkındalığı arttırmak için eğitimler devam edecek.