İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yenifoça Mahallesi'nde bulunan Reha Midilli İlkokulu öğrencileri, sahilde yaptıkları temizlikte 50 torba çöp toplayarak örnek oldu.

Reha Midilli İlkokulu'nun 1 ila 4'üncü sınıf öğrencilerinin çevre bilinci oluşturma amaçlı Yenifoça Sahili ve sahildeki dinlenme noktalarını kapsayan etkinliğine öğretmenleri ve bazı veliler de katıldı. "Bahara ve yaza tertemiz bir çevre" sloganıyla her yeri tertemiz yapan öğrenciler, sahil kıyısından izmarit ve pet şişe ağırlıklı 50 torba çöp topladı. Öğrenciler, çevreyi kirleten büyüklerine şu çağrıyı yaptı:

"Ne yazık ki bazı insanlar çöpleri çöp kutularına değil yere atıyorlar. Oyun oynayacağımız, koşacağımız, denize gireceğimiz yerler sigara izmaritleri, çekirdek kabukları, kağıt ve pet şişe ve bardaklardan geçilmiyor. Herkesten duyarlı olmasını, bize temiz bir çevre ve doğa bırakılmasını istiyoruz. Asıl temizlik kirletmemektir."

Foça Belediyesi ise etkinliğe çöp torbası, eldiven, şapka dağıtarak destek verirken çocuklara su, meyve suyu ve sandviç ikram edildi.