Sıcaktan bunulan minikler Büyük Park’taki hem serinliyor hem eğleniyor

Bornova Belediyesi’nin Büyükpark’taki eski havuzun yerine projelendirdiği kuru havuz, vatandaşların keyifle zaman geçirdiği bir alana dönüştü. Özellikle çocuklar, yazın sıcak günlerinde eski havuzun eksine güvenli bir şekilde hem eğlendi, hem serinlendi. Onların yaşadığı coşku ve heyecan, Bornova’nın simge alanlarından biri olan Büyük Park’ta kartposttallık kareler oluşturdu.

Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi ve simge alanlarından olan Büyükpark’ta eski havuzun yerine projelendirdiği kuru havuz, açılışından bu yana vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yaklaşık bir yıl önce yapımını tamamlanan havuz, özellikle yazın sıcak günlerinde miniklerin keyifle zaman geçireceği bir alana dönüştü. Çocuklar, fıskiye ve ışıklandırma sistemi ile gündüz ve gece büyük ilgi çeken kuru havuzda, eski havuzun eksine güvenli bir şekilde hem eğlendi hem serinlendi. Onların coşku ve heyecan dolu anları kartposttallık görüntüler ortaya çıkardı.

Kuru havuzun özellikleri

Havuz iskelet sistemi üzerine kurulu olan kuru havuzun zemin altında su toplama kanalları bulunuyor. Üzeri doğal taşla kapatılmış olan havuzdaki merkez jet fıskiye sistemi, suyu 3 metre yüksekliğe atıyor. Orta bölümdeki bu sistemin dışında 50 santimetreden 2.5 metre yüksekliğe kadar su püskürtme kapasitesine sahip olan 226 su başlığı bulunuyor. Dört ayrı renkte toplam 10 ayrı müziğe kadar ayarlanabilen ve bu 10 müzikle uyumlu dans kareografisi yapılabilen, uzaktan kontrol edilebilen kumanda odası bulunmaktadır.