Bornova çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı Büyükpark’ta kutladı. Kitaplarını birbirleri ile paylaşabilmeleri için konulan Sokak Çocuk Kütüphanesi’ne ilk kitapları yerleştiren minikler, dileklerini yazdıkları balonları hep birlikte gökyüzüne bıraktı

Bornovalı çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası’na özel olarak düzenlenlen etkinlikler ile Büyükpark’ta buluştu.

Çocukların kitaplarını birbirleri ile paylaşabilmeleri için Büyükpark’a Sokak Çocuk Kütüphanesi konuldu. Kitaplar, minik eller tarafından kilidi olmayan kütüphaneye özenle yerleştirildi. Kendilerini hediye edilen kitapları okuyan çocuklar, İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) tarafından okuma alışkanlığının artırılması amacıyla hayata geçirilen Gezici Kütüphane’yi de gezen çocuklar, kurulan stantta Bornova İlçe Halk Kütüphanesi üye oldu.

Etkinliğin en renkli anı ise çocukların dileklerini yazdıkları balonları hep birlikte gökyüzüne bırakması oldu. Çocuk hakları konusunda bilgilendirilen minikler, yüz boyama etkiliğiyle de gönüllerince eğlendi.