WWF Doğa Koruma Vakfı gezegenin tüm misafirlerini Dünya Saati etkinliğine davet etti. Etkinlik kapsamında 24 Mart Cumartesi saat 20.30-21.30 arasında iklim değişikliğine dikkati çekmek için dünya karartılacak.

Dünyanın en büyük kitlesel çevre hareketi Dünya Saati için geri sayım başladı. WWF Doğu Koruma Vakfı'nın düzenlediği Dünya Saati etkinliği bu yıl 24 Mart 2018 Cumartesi günü saat 20.30 ile 21.30 arasında gerçekleştirilecek. WWF-Türkiye tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bireyleri, kamu kuruluşlarını ve özel şirketleri Dünya Saati etkinliğine katılmaya ve bir saat boyunca ışıklarını kapatmaya davet etti.

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için yapılan etkinlik boyunca her ülkedeki ünlü ve tarihi binaların ışıkları kapatılıyor. Dünya Saati’ne geçen yıl 187 ülke ve bölgeden milyonlarca insan katıldı. Dünya çapında 3.000’den fazla anıtsal yapının ışıkları söndürüldü. Türkiye’de Boğaz Köprüleri, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Milli Saraylar, Galata Kulesi ve Efes Antik Kenti gibi tarihi yapı ve mekânların yanı sıra geçen yılki etkinliğe Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüpleri de stadyum ışıklarını kapatarak katıldılar.

365 GÜNLÜK ETKİ


WWF-Türkiye bu yıl daha çok kentin ve kurumun katılımıyla iklim değişikliğine dikkat çekmek ve daha da önemlisi bu sembolik eylemin insanların tüketim alışkanlıklarında 365 gün sürecek bir etki yaratmasını amaçlıyor. Kampanya bu yıl herkesi ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim mücadelesine katılmaya ve “dünyaya bağlan”maya çağırıyor. WWF – Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli bütün doğaseverleri Dünya Saati 2018’e katılmaya davet etti ve şunları söyledi: "Kentlerde yaşasanız bile dünyaya bağlanmak mümkün! Biz bunun için herkese beş adım tavsiye ediyoruz. Öncelikle atığınızı, özellikle de doğada çözülmesi yüzyıllar süren tek kullanımlık plastik malzeme kullanımını azaltın. Yaşadığınız yerde bitki ve çiçek yetiştirerek hem hayatınızı hem de çevrenizi renklendirin. Doğa yürüyüşlerine gidin; toprağı ve ağaçları hissedin, temiz havayı ciğerlerinize çekin. Yemeklerinizde sürdürülebilir, yani mevsiminde, yerel ve avlanması yasak olmayan besinleri tercih edin. Mümkünse yemek atıklarınızı kompostlaştırarak tekrar toprağa kazandırın. Ve harekete geçin… İster plajları temizlemek için bir etkinlik düzenleyin, ister etrafınızdaki insanları geri dönüşüm konusunda teşvik edin, isterseniz dünyamızı korumaya yardım etmek için bir dilekçe imzalayın. Dünyaya bağlanın ve onu korumak için bir şeyler yapın.”