İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) "Afete Hazır Türkiye Eğitimcilerin Eğitimi" kapsamında 75 gence afetlerin ilk 72 saatinde yapılması gerekenler konusunda seminer verildi.

Bornova Gençlik Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen "Afete Hazır Türkiye Eğitimcilerin Eğitimi" çerçevesinde, başta deprem olmak üzere Türkiye'de sık görülen afetlere yönelik afet öncesi, afet durumunda ve sonrasında yapılacak doğru davranışların topluma kazandırılmasında rol alacak gönüllü eğitmenlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) eğitmenleri tarafından Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen katılımcılara afet hazırlıklarında toplumsal güç birliği, risklerin azaltılması, aile afet planı, afet öncesinde ve sonrasında uygulanması gereken doğru davranış şekilleriyle ilgili kapsamlı bir eğitim verildi.

Eğitimin sonunda başarılı olanlara "Temel Afet Bilinci Eğitmeni Sertifikası" verilecek ve AFAD'ın eğitmen havuzuna dahil olmaya hak kazanacaklar.