Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) düzenlediği 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda araştırma dalında birinci olan muhabirimiz Umut Karakoyun ödülünü Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden aldı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM), şehit gazeteci Mustafa Canbaz’ın anısına, yerel medyanın gelişimine katkı sağlamak ve basında kaliteyi yükseltmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği '30. Yerel Medya Özendirme Yarışması'nın ödül töreni Ankara Rixos Otel'de düzenlendi. Törene, Başbakan Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Ödül törenini, 52 ülkeden 300'ün üzerinde yabancı basın temsilcisi de izledi. 516 basın mensubunun 629 eserle katıldığını yarışmada, her kategoride ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede 9 Eylül Gazetesi de ödül mutluluğu yaşadı. Muhabirimiz Umut Karakoyun “Ege Göçmen Mezarlığı Oldu” ile ödül kazandı.

ÖDÜLÜ YILDIRIM VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz özel ödülü ile bütün kategorilerde birinci olan isimlere ödüllerini verdi. Yerel haber dalında birinci olan Mehmet Demir, televizyon haberi dalında birinci olan Turan Yıldız ile Yusuf Baş, röportaj dalında birinci olan Müzeyyen Yüce, radyo haber programı dalında Şükrü Tozluklu, mizanpaj dalında birinci olan Engin Çağlar, köşe yazısı dalında Abdülkadir Üründü, internet haberi dalında birinci olan Özlem Koçhan, haber fotoğrafı dalında birinci olan Hayati Kanat, araştırma dalında birinci olan Umut Karakoyun ödüllerini Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un elinden aldı. 15 Temmuz Mustafa Cambaz Özel Ödülü’ne layık görülen Kadir Dede'ye de ödülü Başbakan Yıldırım tarafından verildi. Tüm dallarda ikinci ve üçüncü olan isimlerin de ödüllerini almalarının ardından tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sonra erdi.