İzmir'de tramvay güzergahında bulunan trafik ışıklarında bekleyen otomobilin üzerine ağaç devrildi, 24 yaşındaki sürücü hurdaya dönen aracından yara almadan çıktı.

Alınan bilgiye göre, Konak ilçesi Gazi Bulvarı'nda kırmızı ışıkta bekleyen Utku Özsöz'ün kullandığı 45 RG 102 plakalı otomobilin üzerine refüjdeki çınar ağacı devrildi. Sürücü Özsöz olayda yaralanmazken, itfaiye ekipleri kapanan yolu, ağacı ve aracı kaldırdıktan sonra trafiğe açtı. Özsöz trafik ışıklarında beklediği sırada devrilmeye başlayan ağacın üzerine doğru geldiğini gördüğünü ve o anda koltuğunu geriye doğru çektiğini söyledi. Olaydan sonra çevredekilerin yardımıyla otomobilden çıktığını anlatan Özsöz, “Her şey 1-2 saniye içinde gerçekleşti” dedi.

https://youtu.be/Ok8ICL_hKfI

TMMOB, BÜYÜKŞEHİR'İ UYARMIŞTI

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu 27 Ocak 2018 tarihinde bir açıklama yaparak çınar ağaçlarının oluşturduğu tehlikeye dikkat çekmiş ve belediyeyi önlem almaya çağırmıştı. Açıklamayı yapan Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ozay Yerlikaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü tramvay çalışmaları kapsamında Gazi Bulvarı’ndaki tarihi Çınar ağaçlarının hiçe sayıldığını, tehlikede olduğunu belirterek, “O ağaçların hemen kurtarılması lazım. Tarihi Çınar ağaçlarının hayatı ve gelişimi tehlikede” uyarısında bulunmuştu. Yerlikaya, “Beton ve ağaç arasında kalan alana, küçük boşluklara cüruf doldurmuşlar. Cüruf ağaçların hava almasını sağlamak için konulmuş. Ancak ağaçların derdi de bizim de derdimiz genişleme alanının kalmamış olması. Tedbir alınmadan beton dökümü hala sürüyor. Belediye yetkilileri çözüm üretmeyi düşünmüyor mu? Birkaç güne unutulur zannediyorlar herhalde. İl Koordinasyon Kurulu’nda tekrar bu konuyu ele alıp değerlendireceğiz. Tedbirlerin bir an önce alınması ve gerekenin yapılması için ilgili ve yetkili kurumları tekrar uyaracağız” ifadelerini kullanmıştı.