İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Türk yargısının 15 Temmuz'da çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, "Türk yargısı yargı tarihinde görülmemiş bir tavır sergileyerek demokrasisine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu irade hala ayaktadır ve bundan sonra da daima ayakta kalacaktır." dedi.

Adli yıl açılışı nedeniyle İzmir Adalet Sarayı protokol girişinde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Başsavcı Güre, yakın zamanda İzmir Adliyesine düzenlenen terör saldırısında büyük bir kahramanlık göstererek çok büyük bir faciayı önleyen şehit polis Fethi Sekin ve personel Musa Can'ı rahmetle andığını belirtti.

Yargı görevini yerine getirirken şehit olan hakim, savcı ve avukatları rahmetle andıklarını ifade eden Güre, şunları kaydetti:

"Kavga değil dayanışma için varız, sürtüşme değil birlikte fikir üretmek için, Türk yargısını ayağa kaldırmak, daha ileriye götürmek için varız. Bunun için gerek yargı paydaşları gerek yargı dışındaki kurumlarımızla her türlü işbirliğine hazırız. Bu kürsüden teminat veriyoruz.

Türk yargısı 15 Temmuz'da çok büyük bir kahramanlık örneği göstererek, yargı tarihinde görülmemiş bir tavır sergileyerek demokrasisine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu irade hala ayaktadır ve bundan sonra da daima ayakta kalacaktır. Bu sorumluluk altında devletin ve toplumun Türk yargısından beklentilerinin farkındayız. Bu farkındalık hem değişime uymak, hem dayanışma içinde olmak, hem birlikte hareket etmek hem de çağa ayak uydurmak gibi çok yönlü bir sorumluluk gerektiriyor.

İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı İbrahim Korkmaz yargı reformu strateji belgesini kararlılıkla uygulamak, yargıda hedef süre ile yeni adli yılda adaletin daha hızlı ulaşılabilir olmasını sağlamak için tüm yargı çalışanlarına büyük görev düştüğünü belirterek, "Adaletin tesisi toplumda güven ve birliği sağladığı gibi kişilere yaşama sevinci ve geleceğe umutla bakma duygusu verir." dedi.

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de, "Bu ülkeyi demokratik, laik, hukuka ve insan haklarına saygılı bir ülke haline getirebiliriz. Bunu en baştan biz başarabiliriz. Çünkü hukuk dışında denetleyecek bir mekanizmaya sahip değiliz. Bunu yapabiliriz, yapacağız, inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: aa