Cezaevinde bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ilk seçim mitingini ailesine yaptı. Demirtaş, “20 aydır yasa dışı bir şekilde siyasi rehine olarak tutuluyorum” dedi

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş telefonla seçim mitingi yaptı. HDP'nin sosyal medya hesabından yayınlanan telefon görüşmesinde Demirtaş ilk mitingini eşi Başak Demirtaş ve aile üyelerine yaptı. Yayınlanan videoda Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle sesimin ulaştığı her yere herkese yürek dolusu selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. 20 aydır burada yasa dışı bir şekilde hukuksuz kanunsuz bir kararla adeta siyasi bir rehine olarak tutuluyorum. Bugüne kadar benim ve arkadaşlarımın hakkında hiçbir şekilde adil yargılanma yapılmadı. Büktün mahkemelere siyasi baskılar uygulanarak hukukun üstünlüğü ilkesi açıkça ihlal edildi. Bununla birlikte elim kolum bağlıyken her gün televizyonlarda gazetelerde hükumet temsilcileri bana yönelik iftira kampanyalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Cevap hakkımı kullanmam bile mümkün değilken her türlü karalamayı yaparak siyasi tezgahlarını sürdürüyorlar. Ancak sizler bütün gerçeklerin farkındasınız. Bunu biliyor ve görüyorum. Benim durumum sadece bir örnektir bugün artık ülkenin tamamı yurttaşlarımızın tümü adaletsizliğin mağduru haline gelmiş durumdadır. Adaletsizlik sadece adalet saraylarında yaşanmıyor. Hastanelerden üniversitelere, tarlalardan fabrikalara devlet dairelerinden sokaklara kadar her gün her yerde herkese karşı adaletsiz uygulamalara tanıklık ediyoruz. Türkiye bir bütün olarak yarı açık ceza evine dönüştürüldü maalesef…”

KENDİNİZE GÜVENİN


Demirtaş'ın konuşmasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Türkiye gibi zengin bir ülkede sefalet içinde yaşamaya mecbur bırakılanların utancı ülkeyi yönetenlere aittir. Ülkemizi bu utançtan mutlaka kurtaracağız. Hepimiz şimdi daha umutlu, daha heyecanlı, daha coşkulu bir tempoyla seçime hazırlanıyoruz. Ben burada dört duvar arasındayım ama biliyorum ki binlerce Demirtaş şimdi tarlalardadır, çapadadır, fındıktadır. Demirtaş şimdi maden ocağında, atölyededir. Derste, anfide, meydanda, alanlardadır. İnşaatta, şantiyede, grevde direniştedir Demirtaş. İşten atılmıştır, işsizdir ve yoksuldur Demirtaş. Gençtir, kadındır, çocuktur. Türk'tür, Kürt'tür, Çerkes'tir, Pomak'tır, Boşnak'tır. Alevi'dir, Sünni'dir ama ille de ümitlidir, coşkuludur. Halaydadır, 'govend'dedir, horondadır, Demirtaş. Edirne'de hücrede tutulan değil, sizsiniz Demirtaş. Kendinize güvenin. Kendinizi onurlandırın. Kendinize verin oyunuzu. 1 oy HDP'ye, 1 oy Demirtaş'a deyin. Unutmayın bir oy çok şeyi değiştirir. Ancak senle değişir güzel kardeşim.”