İzmir Atatürk Lisesi’nde İzmir Marşı okunmasına izin vermeyerek tepkilere neden olan okul müdürü Selamettin Demirhan’ın çıkan haberlerin aksine görevinden alınmadığı öğrenildi. 13 Mayıs gecesi yaşanan skandalla ilgili olarak Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, okul müdürüyle ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak Murat Saraç, " Soruşturma sürecinin devam etmesi nedeniyle görev başında bulunmuyor. Soruşturmanın kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. Öte yandan Foça, Menemen, Karşıyaka, Urla ve Balçova Öğrenci Meclisleri ortak sözcüsü Foça Öğrenci Meclisi Başkanı Caner Aktan bir açıklama ile okul müdürünü kınadı. Açıklamada “Konak İlçe Öğrenci Meclisi'ni göreve davet ediyoruz” denildi.


SENDİKA VE STK'LARDAN MÜDÜRE TEPKİ


İzmir Atatürk Lisesi’nde İzmir Marşı okunmasına izin vermeyerek tepkilere neden olan okul müdürü Selamettin Demirhan’a tepkiler sürüyor. Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş sendikaları ile Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi üyeleri dün lise önünde toplanarak Müdür Demirhan’ı protesto etti. “Atatürk’ün cumhuriyeti neden gençlere emanet ettiğini bir kez daha anladık” denilen açıklamada, laik ve bilimsel eğitim vurgusu yapıldı. Ayrıca müdür Demirhan’ın çıkan haberlerin aksine görevinden alınmadığı öğrenildi. Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, okul müdürüyle ilgili soruşturma açıldığını söyledi. Saraç, " Soruşturma sürecinin devam etmesi nedeniyle görev başında bulunmuyor. Soruşturmanın kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi. Ayrıca Eğitim Sen ve Foça Öğrenci Meclisi de okul müdürünü kınadı.

https://youtu.be/iXZOHInWjhQ

Ne Olmuştu ?


İzmir Atatürk Lisesi‘nde, 13 Mayıs Pazar günü, 12’nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet programında kep atma töreni sırasında geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istendi. Okul müdürü, iddiaya göre, ‘siyasi gösteri’ olarak kabul edip, marşın okunmasına izin vermedi. Öğrenciler ise tören sırasında okul müdürünün bu kararına uymadı ve marşı söylemeye başladı. Bunun üzerine öğrencilerin sesinin duyulmasını engellemek için hoparlörden yüksek sesle farklı şarkılar çalındı. Bu sırada, öğrenciler ile velileri de cep telefonlarının kamerasıyla kayıt yaptı. Görüntülere göre, okul müdürü Selamettin Demirhan, “Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem” dedi. Yaşananlara öğrenciler ile veliler tepki gösterirken, bazıları kürsüye yürüdü. Bir veli, “Burası Türkiye Cumhuriyeti, görev yapmak istemiyorsanız çekilin gidin” dedi. Görüntüler, kısa sürede sosyal medyada da paylaşılınca, tepkilere neden oldu.