TDB Genel Başkanı A. Tarık İşmen ve birlik yöneticileri, sektördeki taleplerin yer aldığı bir rapor ile 25 bin diş hekiminin imzasını TBMM'ye sundu.

"Diş Hekimlerinin Görüşleri ve Talepleri Yansıtıldı"

İşmen, “Artık Diş Hekimlerinin Sesini Duyma Zamanı” başlıklı bir açıklama yaparak, “Türkiye’de diş hekimliği fakültelerinin artan sayısıyla mesleğin icra edilemez hale geldiğini, bu durdurulmalı. Kamuda diş hekimlerinin istihdamı artırılmalı, taşeron uygulamalarına son verilmeli” dedi.

SERDAR DEVRİM ERKMEN VE DENİZ ÇAĞINDA

Türk Diş Hekimleri Birliği, milletvekilleriyle görüşerek çeşitli taleplerde bulundu: Meslek dışı kişilerin ağız diş sağlığı kuruluşlarında ortaklık yapmaması gerektiği, yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmaması gerektiği, SSK ve Bağkur emekli diş hekimlerine ek ödeme yapılması, diş hekimlerinin yanında başka bir diş hekiminin çalışabilmesi, diş hekimlerinin kamuda daha fazla istihdam edilmesi, muayenehanelerin açılışında gereksiz şartların yerine getirilmemesi, diş hekimlerine yeşil pasaport verilmesi taleplerinde bulundu.

Bakan Fidan’ın katıldığı Gazze Temas Grubu toplantısı sona erdi Bakan Fidan’ın katıldığı Gazze Temas Grubu toplantısı sona erdi

"Sektördeki Sorunlar ve İşsizlik Endişesi"

İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) Başkanı Deniz Çağın, mevcut diş hekimliği fakültelerinin ihtiyacın ötesinde olduğunu belirterek, bu durumun işsizliği artırdığını ve hizmet kalitesini düşürdüğünü ifade etti.

Çağın, yeni mezun veya deneyimli diş hekimlerinin yurtdışına gitmek istediğini belirterek, “Diş hekimlerinin eğitimi için üniversitelerin ciddi yatırımlar yapması gerekiyor. Ancak bu hekimler, yurtdışında daha iyi koşullarda çalışma fırsatı buluyor. Bu durumun önüne geçmek için Türkiye'deki 110 diş hekimliği fakültesi için düzenleme yapılmalı. Mezun sayısı ihtiyacın çok üstünde, bu dengeyi sağlamak için stratejik adımlar atılmalı” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi