Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’in 2025-2026 sezonu ilk haftasında oynanması planlanan üç kritik karşılaşmanın ertelendiğini duyurdu. Erteleme kararının arkasında, Avrupa kupalarında mücadele edecek takımların yoğun fikstürü ve kulüplerden gelen taleplerin etkili olduğu açıklandı.

Fenerbahçe – Alanyaspor, Kayserispor – Beşiktaş ve Fatih Karagümrük – RAMS Başakşehir maçları, TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Söz konusu karar, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yer alan kulüplerin, Avrupa'daki eleme maçlarına odaklanabilmesi amacıyla alındı.

TFF’den resmi açıklama geldi: “Kulüplerle istişare edildi”

TFF tarafından yapılan açıklamada, “Bu sezon ülkemizi UEFA turnuvalarında temsil eden kulüplerimizle yapılan istişareler sonucunda, UEFA organizasyonlarında oynanacak 3. Eleme Turu maçları dikkate alınarak, Süper Lig’in 1. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Corendon Alanyaspor, Kayserispor - Beşiktaş ve Fatih Karagümrük - RAMS Başakşehir FK karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, erteleme müsabakalarının hangi tarihlerde oynanacağına dair bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı belirtildi.

Kulüplerin Avrupa mesaisi yoğunlaştı

Erteleme kararının merkezinde yer alan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir, bu hafta UEFA organizasyonlarında kader maçlarına çıkacak. Özellikle Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda zorlu bir mücadeleye hazırlanırken; Beşiktaş ve Başakşehir de Avrupa Konferans Ligi’nde üst tura yükselme hedefiyle sahaya çıkacak.

Altay'da Emre geri döndü: Yuvaya sadakat kazandı
Altay'da Emre geri döndü: Yuvaya sadakat kazandı
İçeriği Görüntüle

Bu yoğun takvim göz önüne alındığında, kulüplerin TFF’den lig maçlarının ertelenmesi yönünde talepte bulunması kaçınılmaz hale gelmişti. Federasyon da bu taleplere olumlu yanıt vererek, Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden takımlara yoğun maç trafiğinde nefes alma imkânı tanımış oldu.

Taraftarlar karar için ikiye bölündü

Erteleme kararı, sosyal medyada ve futbol kamuoyunda iki farklı tepkiyle karşılandı. Bir kesim, Avrupa’daki temsilcilerin daha başarılı olabilmesi için bu tür esnekliklerin gerekliliğini savunurken, diğer bir kesim ise ligin ilk haftasının dengesiz başlayacağı ve fikstür adaletinin zedeleneceği görüşünü dile getirdi.

Özellikle erteleme kararının sezonun daha ilk haftasında gelmesi, bazı futbolseverlerde “lige eşit koşullarda başlanmıyor” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ