Dünya Kupası yarı finalinde Fransa ile Belçika, yarın Saint Petersburg kentindeki statta finale çıkmak için mücadele edecek. Çarşamba günü ise İngiltere ile Hırvatistan Luzhniki Stadı'nda karşılaşacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki son iki çeyrek final mücadelesinde İngiltere ve Hırvatistan tur atladı. Rusya'nın ev sahipliğinde devam eden Dünya Kupası'nda ilk çeyrek final maçında İsveç'i Harry Maguire ve Dele Alli'nin her iki yarıda attığı golle 2-0 mağlup eden İngiltere, adını yarı finale yazdırdı. Ev sahibi Rusya ile Hırvatistan'ın karşı karşıya geldiği çeyrek final mücadelesinin normal süresi Denis Cheryshev ve Andrej Kramaric'in golleriyle 1-1 sona erdi.

Beşiktaşlı Domagoj Vida'nın 101. dakikada attığı golle öne geçen Hırvatistan, 115. dakikada Mario Fernandes'e engel olamadı ve kazanını belirlemek için penaltı atışlarına gidildi. Penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Hırvatistan, adını yarı finale yazdırdı ve İngiltere ile eşleşti. İngiltere ile Hırvatistan, 11 Temmuz Çarşamba günü başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda karşılaşacak. Kupadaki diğer yarı final maçında ise Fransa ile Belçika, 10 Temmuz Salı günü Saint Petersburg kentindeki statta finale çıkmak için mücadele edecek.


NEYMAR TOPUN AĞZINDA


Belçika önünde adeta dökülen yıldız futbolcu maç boyunca 5 kez top kaybederken 90 dakika içinde sadece bir isabetli şuk atabildi

Brezilya'nın ünlü yıldızı Neymar, Belçika karşısındaki performansıyla takımının Dünya Kupası'na veda etmesinin en büyük nedenlerinden birisi oldu. Maç boyunca 5 kez top kaybeden ve bu değerde sahadaki tüm oyuncular içinde en kötü isim unvanını alan Neymar, 90 dakika içerisinde rakibin ayağından bir kez top çalarken bir isabetli şut atabildi. 26 yaşındaki futbolcu, girdiği 13 ikili mücadelenin ise 7'sini kaybetti.


EDEN HAZARD'IN HARİKA İSTATİSTİĞİ


Belçika, Dünya Kupası'nda bir numaralı favori Brezilya'yı 2-1 yenerek yarı final vizesi alırken, Eden Hazard futboluyla yıldızlaştı. Tecrübeli 10 numara, girdiği 27 mücadelenin 21'ini kazandı, ayrıca 10 dripling denemesinin tamamında başarı sağladı. Brezilya ise toplamda 15 dripling denemesi yapıp 10'unda başarılı oldu. Sambacılar, fizik gücünde de 27 yaşındaki futbolcunun gerisinde kaldı. Brezilya'da 9 kritik isim, toplamda 68 ikili mücadeleye girip 25'ini kazanabilirken (%36,7 başarı), Hazard ise 27 mücadelenin 21'inden galip ayrıldı (%77,7 başarı). Verilere göre turnuvanın Harry Kane'den sonra en iyi ikinci ismi olan Hazard, 4 maçta 2 gol ve 2 asistle oynadı. Gollük pas sayısında ilk 10'da yer alan Belçikalı, maç başına 5,8 dripling karnesinde ise zirvede yer alıyor.


MUSLERA HER ŞEYE RAĞMEN SAHADAYDI


Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Fransa önünde Griezmann'ın attığı golde şanssız bir an yaşayan Muslera için iyi başlayan turnuva tatsız sona ermişti.. Ancak Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisinin Dünya Kupası sırasında bundan çok daha büyük iki acı yaşadığı ortaya çıktı. Ole Gazetesi'nin haberine göre 30 Haziran Cumartesi, Uruguay'ın, Portekiz'i 2. turda 2-1 yendiği gün Muslera'nın amcalarından birisi trafik kazasında hayatını kaybetti. İki gün sonra ise 32 yaşındaki kalecinin büyükannesi yaşamını yitirdi. Muslera bu haberlerin açıklanmasını istemezken, yaşadığı acılara rağmen sahaya çıkmaya devam etti.


HIRVATLAR 28 YIL SONRA İLKİ YAŞADI


Hırvatistan, Dünya Kupası'nda 28 yıldır yapılamayanı yaptı. Hırvatistan bu sonuçla tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası'nda ev sahibi ülkeyi mağlup etmeyi başardı. Hırvatistan'ın ilk golünü atan Andrej Kramaric, 2018 Dünya Kupası'nda Hırvatistan adına gol atan 7. farklı oyuncu oldu. Bu alanda Hırvatistan'ın önünde bulunan tek ülke 9 farklı oyuncudan skor katkısı alan Belçika oldu. Öte yandan Hırvatistan; Arjantin'den sonra Dünya Kupası tarihinde üst üste iki eleme maçını penaltılarla kazanan ilk takım oldu. Arjantin 1990 Dünya Kupası'nda üst üste Yugoslavya ve İtalya'yı penaltılarla geçmişti.

JESUS'A DA TEPKİ


Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Brezilya'da iki oyuncu hedef tahtasına kondu. Globoesporte'nin düzenlediği ankete katılan onbinlerce Brezilyalı taraftar, turnuvada gol atamayan ve çok kötü bir performans ortaya koyan Gabriel Jesus'u yüzde 83 oranında suçlu görürken Neymar da yüzde 56'lık bir kitle tarafından başarısız bulundu.