2018 FIFA Dünya Kupası 3'üncülük maçında Belçika ile İngiltere yarın 17:00'de kozlarını paylaşacak.

2018 Dünya Kupası'nda sona yaklaşılıyor. İngiltere ile Belçika üçüncülük maçında kozlarını paylaşacak. Saint Petersburg Stadı'nda oynanacak karşılaşma, Dünya Kupası'nın sondan bir önceki maçı olacak. Saat 17.00'de başlayacak mücadelede İran Futbol Federasyonu'ndan Alireza Faghani düdük çalacak. Mücadele TRT 1, TRT 4 K ve fifa2018.trtspor.com.tr'den naklen yayınlanacak.
Dünya Kupası'nda aynı grupta yer alan iki ekip arasında 28 Haziran'da oynanan mücadeleyi Belçika 1-0 kazanmıştı. İki takım da o maçtan önce gruptan çıkmayı garantiledikleri için yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmıştı. Bu mücadele iki takımın golcüleri Harry Kane ve Romelu Lukaku için de farklı bir anlam taşıyor. Dünya Kupası gol krallığı yarışında Kane 6 golle ilk sırada yer alırken, Lukaku 4 golle ikinci basamakta bulunuyor.


REKABETTE İNGİLTERE ÜSTÜNLÜĞÜ


İki ekip arasında bugüne kadar oynanan 22 maçta İngiltere'nin büyük üstünlüğü dikkat çekiyor.
İngilizler, 22 maçta 15 galibiyet elde ederken, Belçika yalnızca 2 maçı kazanabildi. Beş maçta ise takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. İngiltere'nin attığı 70 gole, Belçika 26 golle karşılık verebildi. Belçika ile İngiltere arasındaki köklü rekabette ilk mücadele 97 yıl önce oynandı.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan karşılaşmayı İngiltere 2-0 kazandı ve rekabette ilk galibiyeti elde eden taraf olarak tarihe geçti. İki takım arasındaki rekabette Belçika ilk galibiyetini 10. maçta elde edebildi. İngiltere ile oynadığı ilk 9 maçın 8'ini kaybeden Belçika, 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Belçika, 9 Mayıs 1936'da Brüksel'de oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadeleyi 3-2 kazandı ve rakibi karşısındaki ilk galibiyetini aldı.

4. KEZ RAKİPLER


İki ekip Dünya Kupası'nda daha önce 3 kez karşı karşıya geldi. 1954'te İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada grup aşamasında oynanan maç 4-4 sona erdi. İtalya'da 1990'da düzenlenen şampiyonanın son 16 turudaki mücadeleyi ise İngiltere 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmıştı. 2018 Dünya Kupası gruplarında oynanan mücadeleyi ise kazanan 1-0'la Belçika olmuştu. İki ekip arasındaki en farklı skor ise 1927'de ortaya çıktı. İngiltere, Belçika'yı deplasmanda 9-1 mağlup ederek tarihi bir skor elde etti.


RUSYA İTİRAF ETTİ


Doping iddialarıyla çalkalanan Rusya Milli Takımı'ndan amonyak itirafı geldi. Rus Milli Takım doktoru, İspanya ve Hırvatistan maçından önce oyuncuların amonyaklı pamuk kokladığını ifade etti

2018 Dünya Kupası'nda çeyrek finale kadar ilerleyerek büyük bir sürprize imza atan Rusya Milli Takımı için doping iddiaları ortaya atıldı. Futbolcuların maçtan önce 'amonyak' kokladığı iddialarına Rusya Futbol Federasyonu'ndan yanıt geldi. Rus futbolcular İspanya maçından önce amonyaklı pamuk koklayarak performanslarını arttırmak istedi. Rusya Milli Takımı’nın doktoru Eduard Bezuglov da, oyuncuların hem İspanya maçında hem de çeyrek finaldeki Hırvatistan maçından önce amonyak kokladığını itiraf etti.Konu hakkında açıklama yapan Bezuglov, “Küçük bir pamuk parçasına damlatılan ve burundan çekilen basit bir amonyaktan bahsediyoruz. Binlerce sporcu bunu yıllardır kullanıyor” şeklinde konuştu.

OKSİJEN AKIŞI İÇİN GEREKLİ


Kullanılan maddenin doping olmadığını belirten Bezuglov, “Sadece sporcuların da kullandığı bir şey değil. Başı dönen yada şuurunu kaybedenler güçlü kokunun etkisi için kullanıyor. Herhangi bir eczaneye gidip alabileceğiniz bir şey. Dopingle alakası yok” dedi. Amonyak, uluslararası anti-doping düzenlemelerinde yasak bir madde olarak sınıflandırılmamakla birlikte, nefesin uyarılması ve kandaki oksijen akışının iyileştirilmesi yoluyla atletik performansın geliştirilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

ingiltere

İNGİLİZLERİN GİZLİ YILDIZI RUSSEL


Dünya Kupası'nda attığı 12 golün 9'unu duran toplardan atan Ada ülkesinin başarısındaki sır, hücum antrenörü Allan Russel'den geliyor.

İngiltere 2018 Dünya Kupası'na Hırvatistan yenilgisiyle veda etti. Bu döneme kadar attığı 12 golün 9'u duran toplardan geldi ve İngilizler son 16 turunda Kolombiya'yı penaltılar sonucunda mağlup etti. Allan Russell, İngiltere Milli Takımı'nda hücum antrenörü olarak görev yapıyor ve kişisel web sitesinde kendini dünyanın en iyisi olarak tanıtıyor. Görev tanımında ise gol pozisyonunda nelerin yapılması kadar, duran topların kullanılma şekli, topa vuruş kalitesini artırma ve penaltı çalışmaları gibi öncelikleri de mevcut. Eski bir futbolcu olan Allan Russell pek parlak olmayan kariyerinde Hibernian, St Mirren, Partrick Thistle ve Kilmarnock gibi takımların formasını giydi. 2007'de Partrick Thistle adına 43 maçta 26 gol kaydetti ve İskoçya 3. Ligi'nde yılın en iyi futbolcusu seçildi. Pek istikrarlı olamadı ve kariyeri boyunca 373 maçta 82 gol kaydetti. Futbol kariyerinin yanında ise çeşitli organizasyonlarda da yer aldı. İngilizler'in teknik direktörü Gareth Southgate de Allan Russell'ın hakkını verenlerden. Southgate, "Golün nereden, nasıl geleceğine bu kadar detaylı çalışan çok az insan var" ifadelerini kullanıyor. İngiltere çok genç bir jenerason ile 2018 Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etti. Diğer yandan Gareth Southgate teknik adamlık becerilerini sergilerken, futbol dünyası Allan Russell gibi önemli bir antrenörü, belki de geleceğin teknik direktörünü tanıdı. En azından farklı sporların, önümüzdeki futbola yıllarda nasıl etki edeceği anlaşılıyor.


MİLLİ FORMASIYLA HÜKÜMET TOPLANTISI


Hırvatistan'ın 2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmasının ardından Başbakan Andrej Plenkovic ve kabinedeki tüm bakanlar hükümet toplantısına milli formalarla katıldı. Maçın ardından tüm ülke genelinde coşkuyla kutlanan tarihi zafer, hükümet toplantısına da yansıdı. Başbakan Plenkovic ve kabinedeki bakanların toplantıya milli formalarla gelmesi renkli görüntüler oluşturdu. Başbakan Plenkovic, hükümet toplantısının başında yaptığı açıklamada, Dünya Kupası'nda finale kalan Hırvatistan'ın futbolda bir otorite olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, tarihi başarının Hırvatistan'ın tanıtımına büyük katkı sağladığını vurguladı. Futbol federasyonunu ve milli takımı tebrik eden Plenkovic, "Dün yaşananların ülkemizin futbol tarihinde benzeri yok. Zaferimizin, dost milletler ve komşularımız tarafından da benimsendiğini ve kendisi büyük olmasa da yüreği, cesareti ve coşkusu büyük Hırvatistan'ın gücünün görüldüğünü düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

FİFA'DAN DOPİNG AÇIKLAMASI


FIFA, Dünya Kupası'nda doping yapan oyuncunun bulunmadığını açıkladı. Futbolun patronundan yapılan açıklamada, Ocak 2018'den bu yana, Dünya Kupası'nda yer forma giyen oyunculara yönelik toplam 2,037 sürpriz testin gerçekleştirildiği açıklandı. Dünya Kupası'nda yarı finale kalan Fransa, Hırvatistan, İngiltere ve Belçikalı futbolculara ortalama 4 test yapılırken, bazı futbolcular bu süreçte 8 defa teste tabi tutuldular. FIFA'ya göre bu testlerin her biri temiz çıktı. Diğer yandan, kurum, İngiliz taraftarların Hırvatistan maçında yaptığı bazı tezaüratların "ayrımcı" olduğu yönündeki şüpheler nedeniyle soruşturma başlattı. Tezahüratlar FIFA talimatlarına aykırı bulunursa, İngiltere Futbol Federasyonu ceza alacak.


GÜZEL KADINLAR EKRANA GETİRİLMESİN UYARISI


FIFA, Dünya Kupası'nın gerçekleştiği Rusya'da oynanan maçlarda televizyonların güzel kadınların sık sık ekrana getirilmemesini istedi. Rusya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlarda ekranlara yansıyan kadınlar, güzellikleriyle dikkat çekiyordu. Reytinglere olumlu katkısı olduğunu düşünen televizyonlar ise bu görüntüleri arttırdı. FIFA'nın dikkatinden kaçmayan durum üzerine FIFA'dan çağrı geldi. FIFA Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Federiko Adukki, güzel kadınların ekranlarda sık sık görünmesinin cinsiyetçiliği arttırdığını, maç önceleri ve sonraları kadınlara fiziki tacizlerin olduğunu dile getirerek güzel kadınların sık sık ekrana getirilmemesini talep etti. Moskova'da maç sonrası yaşanan bir olayda Brezilyalı gazeteci Juliet Gonzalez Teran'ı öpen ve taciz eden bir taraftar daha sonra kamuoyundan özür dilemişti. Julia Guimaraes yine canlı yayında tacize uğramıştı. Bu tacizlerden sonra sosyal medyada #letherwork etiketiyle global protestolar başladı.


FİNALİN HAKEMİ ARJANTİNLİ PİTANA


Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa ile Hırvatistan arasında oynanacak final maçını Arjantinli hakem Nestor Pitana yönetecek. FIFA'nın açıklamasına göre Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda 15 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de başlayacak karşılaşmada, Nestor Pitana'nın yardımcılıklarını Hernan Maidana ve Juan Pablo Belatti yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Hollanda Futbol Federasyonundan Bjorn Kuipers oldu. Öte yandan, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda 14 Temmuz Cumartesi günü Belçika ile İngiltere arasında oynanacak üçüncülük karşılaşmasını ise İranlı hakem Alireza Faghani'nin yöneteceği açıklandı.

POLONYA YENİ HOCASINI BULDU


Polonya Milli Takımı'nda Adam Nawalka'dan boşalan teknik direktörlük görevine Jerzy Brzeczek getirildi. Polonya Futbol Federasyonu, teknik direktörlük görevi için anlaşma sağlanan 47 yaşındaki Brzeczek'in basın tanıtımının 23 Temmuz'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Ülkesinde Rakow, Lechia Gdansk, Katowice gibi takımlarda çalışan Polonyalı teknik adam, son olarak Wisla Plock'ta görev yapmıştı. Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu'nu 3 puanla son sırada tamamlayan Polonya'da teknik direktör Nawalka ile yollar ayrılmıştı.