TFF 3. Lig'e düştükten sonra mevcut kadrosunu korumaya çalışan transfer yasaklısı Karşıyaka'da önceki gün 2 yıllığına yeniden anlaşmaya varılan Tayfun Pektürk'te pürüz çıktı. Uzun görüşmeler sonrası yönetimin 2 yıllık sözleşme teklifini kabul eden gurbetçi futbolcu, devreye Utaş Uşakspor girince kararsız kaldı.

Anlaşma gereği sözleşme imzalarken Kaf-Kaf'tan geçen sezondan kalan ücretine karşılık 250 bin TL alacak Tayfun, önümüzdeki 2 yılda alması gereken toplam 650 bin TL'yi de peşinen çek olarak talep edince ipler kopma noktasına geldi. Tayfun'a Uşakspor'un 120'si peşin yıllık 370 bin TL teklif ettiği öğrenildi. Tayfun'a yeni bir teklifte bulunmayacak yönetim, gurbetçi oyuncunun son kararını bekliyor.


KARŞIYAKA POTADA HIZLI


Antrenörlük görevine getirilen Özhan Çıvgın'la resmi sözleşme imzalayan Pınar Karşıyaka, iç transferde Berk Uğurlu, dış transferde ise Muratbey Uşak'tan guard Tayfun Erülkü'yle anlaşmaya vardı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde antrenörlük görevine getirilen Özhan Çıvgın'la resmi sözleşme imzalayan Pınar Karşıyaka, iç transferde Berk Uğurlu, dış transferde ise Muratbey Uşak'tan guard Tayfun Erülkü'yle anlaşmaya vardı. Berk, geçen sezon Karşıyaka'nın lig maçlarında 7.7 sayı, 2.1 ribaund, 3 asistle oynarken FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 8.3 sayı, 1.8 ribaund, 2.9 asist ortalamaları tutturdu. Kariyerinde daha önce Mersin BŞB, Tofaş ve Demir İnşaat Büyükçekmece formaları da giyen 24 yaşında, 1.88 boyundaki oyun kurucu Tayfun ise geçen sezonu 6.3 sayı, 1.8 ribaund, 1 asist ortalamasıyla bitirdi.

İç transferde 2019 FIBA Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım'ın kadrosunda da yer alan uzun forvet Metin Türen'le de sözleşme yenilemek için görüşmelere başlayan Karşıyaka, antrenör Özhan Çıvgın'ın Büyükçekmece'den öğrencileri olan uzun forvetler Deniz Kılıçlı ve İlkan Karaman'ı da listesinde bulunduruyor. Yeni sezonda ligde yalnız maç kadrosunda yer alabilecek 5 yabancı transfer edip diğer yabancı haklarını kullanmayacak olan Karşıyaka, kadronun kalanını yerlilerden oluşturacak. Yeşil-kırmızılı ekip, Avrupa'da FIBA Europe Cup'ta mücadele edecek.