Röportaj/ Levent ARIÖZ

Teknik Direktörlüğe Mustafa Denizli'nin gelmesiyle kısa sürede çıkışa geçip TFF 1. Lig'de Play Off şampiyonu olan Altay, 18 yıllık aranın ardından mücadele edeceği Süper Lig'de adından söz ettirmek istiyor. Siyah beyazlıların deneyimli futbolcusu Özgür Özkaya da, yeni sezonda Süper Lig'e renk getireceklerini ifade etti. 2018-19 sezonunda İzmir ekibine transfer olan, çok istikrarlı bir kariyer geçirirken geçtiğimiz Aralık ayında dizinden sakatlık geçiren 33 yaşındaki sol bek, tedavi dönemini tamamen atlattı ve yeni sezon hazırlıklarını takımla beraber sürdürüyor. Geçen sezon Süper Lig'e ilk çıktıkları yıl büyük sükse yapan Hatayspor ve Karagümrük'ten daha başarılı olacaklarını ifade eden 1988 doğumlu futbolcu, " Büyük Altay'ın yeni her zaman Süper Lig'tir. Süper Lig ile 1. Lig arasında taktiksel ve oyun olarak farklılıklar tabii ki var. Ancak bizim avantajımız Süper Lig'de oynamış futbolcu sayımız çok fazla ve adaptasyon sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum. Ayrıca Süper Lig'de şampiyonluklar yaşamış efsane bir hoca, Mustafa Denizli'ye sahibiz. Kimse bize Süper Lig için tecrübesiz diyemez. Sanki yıllardır o ligdeymişiz gibi kaldığımız yerden devam edeceğiz hissini ligin ilk haftasından itibaren hissettireceğiz" dedi.

Denizli beni heyecanlandırıyor

Sakatlık sonrası tedavi ve rehabilitasyon sürecinden bahseden Özgür, "Talihsiz bir sakatlık oldu. İyi bir ameliyat ve rehabilitasyon dönemi geçirdim. Bu periyotta en büyük destekçim ailem ve kulübüm oldu. Mustafa Denizli Hocam'a da ayrı bir parantez açmak istiyorum. Göreve geldiği ilk günden beri beni hiç yalnız bırakmadı. Ona ne kadar teşekkür etsem az. Denizli, Altay'ın ve Türk futbolunun efsanesi. Kendisinin futbolculara yaklaşımı, babacanlığı üst düzey. Böyle bir efsaneyle çalışmak beni heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Paixao ile kahve içme sevincimizi yapacağız

Altay'ın usta forveti Marco Paixao ile aynı sezon siyah beyazlılara gelen ve birlikte yaptıkları gol sevinci klasikleşen Özgür Özkaya, Süper Lig'de de bu ritüele devam edeceklerini ifade etti. Deneyimli sol bek, "Alsancak'ta boş zamanlarımızda kahve içmeye giderdik. Sonrasında aklımıza bir fikir geldi ve gol sevincimizi bu şekilde yapalım dedik ve devam etti. Beraber oynayacağımız ve gol atacağımız ilk maçta bu sevinci yapacağız ve maç sonunda da kazanırsak aynı şekilde mutluluğumuzu paylaşacağız. Şimdiden Süper Lig'in başlamasını iple çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Taraftarsız olmuyor

Yeni sezonda kısıtlı da olsa statlara taraftar alınacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunun altını çizen 1988 doğumlu sol bek, " Taraftarlarımızı çok özledik. Onlarsız hep bir şeyler eksik kalıyor. Bu yüzden çok mutluyum onlara kavuşacağımız için. Yıllar önce Altay Alsancak Stadı'nda Altay'a rakip olarak o statta oynamıştım. Bu kez ateşli taraftarımızı arkamıza alıp maçlara çıkmak harika olacak" cümlelerini kullandı.

Mehmet ve Cebrail büyük fayda sağladı

Geçen sezon yaşadığı sakatlık sonrası, sol bekte oynayan Mehmet Erdem ve Cebrail Karayel'in şampiyonluk serüveninde Altay'a büyük katkısı olduğunu kaydeden Özgür, " Zaten ikisi de Süper Lig seviyesinde oyuncular ve hakettikleri lige döndüler. Yeni sezonda sol bekte yaşayacağımız rekabet siyah beyazlılara fayda sağlayacaktır" dedi. Elazığspor ve Konyaspor'da Süper Lig'de top koşturduktan 7 yıl sonra yeniden en üst ligde oynayacak olmanın gurur verici olduğunu da ekleyen tecrübeli savunmacı, " Özellikle Büyük Altay formasıyla Süper Lig'de oynamayı çok istiyordum. Gelirken ilk röportajımda da bunu söylemiştim. Şampiyonluk için geldim demiştim. Umarım Altay'ı hakettiği Süper Lig'de çok iyi temsil ederiz" diye konuştu,