Süper Lig'de sezon tamamlanalı daha 4 gün olmadan 5 teknik adamın görevine son verildi. Göztepe, Trabzonspor, Sivasspor, Antalyaspor, Kayserispor ve Antalyaspor antrenörleriyle yollarını ayırdı.

LEVENTSpor Toto Süper Lig'de sezon bitti, transfer hareketliliği erken başladı. Süper Lig 19 Mayıs'ta oynanan karşılaşmalarla sonlanırken, henüz sezon tamamlanalı 4 gün olmadan 5 teknik direktörün görevine son verildi. Ligi 5. sırada tamamlayan Trabzonspor, 6. basamaktaki Göztepe, sezonu 7. bitiren Sivasspor, 9. sıradaki Kayserispor ve sezonu 14. basamakta tamamlayan Antalyaspor antrenör değişikliğine giden kulüpler oldu. Ligin 9. haftasında Trabzonspor'un başına geçen o dönem 9 puanla 13. sırada bulunan bordo mavilileri sezon sonunda 5. sıraya kadar taşıyan Rıza Çalımbay, koltuğunu koruyamadı. Karadeniz ekibinde 26 maçta 1.77 puan ortalaması yakalayan tecrübeli çalıştırıcı, başarılı grafiğine rağmen yeni sezonu görmeyi başaramadı. Süper Lig'e çıktığı ilk sezonda Göztepe'ye korkulu rüya gördürtmeden 6. sırada sezonu bitirmesini sağlayan Tamer Tuna'nın Göz Göz kariyeri kısa sürdü.

Tek yabancı hoca da ayrıldı


Ligde 34 maçta 49 puan toplamayı başaran Tuna'nın yerine sarı kırmızılılar Bayram Bektaş'la anlaştı. Süper Lig'e geçtiğimiz sezon yükselen bir diğer takım olan Sivasspor'da da Samet Aybaba aynı sondan kaçamadı. 2016-17 sezonunda kırmızı beyazlıları Spor Toto 1. Lig'de şampiyon yaparak Süper Lig'e çıkaran Aybaba, Süper Lig'de de yüksek bir grafik çizmişti. Ligi 49 puanla 7. sırada bitiren Yiğidolar'da deneyimli teknik adamla yeni sezonda devam edilmeyeceği açıklandı. Süper Lig'deki tek yabancı çalıştırıcı olan Romen Sumudica'nın da Türkiye kariyeri çok uzun olmadı. Kayserispor'un başında flaş skorlar almasına rağmen ligin son haftalarında düşüşe geçen Sumudica'nın görevine son verildi.