9 Eylül - Göztepe kulübünün hisselerinin çoğunluğunu 8 yıldır elinde bulunduran ve mart ayında başkanlık dahil tüm görevlerinden istifa eden Mehmet Sepil, Gürsel Aksel Stadı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Sepil'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Devir olmama ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Kriterlerim çok yüksek. Gelecek hafta yönetimi toplantıya çağırıp değerlendireceğiz. Futbolda kesinlikle kalmak niyetinde değilim. Şu an bitmiş bir süreç yok ama çok kısa zamanda bitirilmesi gereken süreç var. Lig biter-bitmez devir işlemini çok hızlı yapmalıyız. Benim görüşüm, birinci önceliğim Gelenin Göztepe'yi yöneteceğine inanmam lazım. İşin maddi kısımda iki-üç yıllık planlarını duymak istiyorum. Ne kadar kaynak ayıracaklarını sorguluyorum. Onlara futbolu teklif ediyorum. Diğer branşlar için gönüllüyüm.

3-4 FONLA GÖRÜŞÜLDÜ
Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ağırlıklı çok sayıda fonla görüştüm. Bu görüşmeler profesyonel ve uzun sürüyor. En az 3-4 fonla uzun görüşmeler oldu. Bunlardan en ilerleyeni Danimarkalı girişimcinin fonu oldu. Mesela gelip önce altyapıyı görmek istediler. Sonuç alamadık. Son sebebi düşmemiz. Esas sorun Türk futbolunun ekonomik değerinin düşmesi oldu. Bu senaryolarda ben zaten hep olacaktım. Tüm fonların teklifi benim en az birkaç yıl daha devam etmem şeklindeydi. Tabii çoğunluk hisse onlarda olacaktı amatör şubeler bende olacaktı ama netice sıfır.

Ayrılma kararını Kasım'da aldım
Eski Başkan Mehmet Sepil, kulüpten ayrılma kararını Kasım ayında aldığını belirtip, ".Bunu arkadaşlarımla değerlendirdim. Sonuçta benim için de kolay değil 8 yıl başkanlık yaptığınız kulübü bırakıyorsunuz. Arkadaşlarım da eleştirdiler kararımı. Düşmemek için yüksek prim vadettik olmadı.

ÖNCE BENİ İKNA ETMELİ

"Herkes kulüp istiyor ama kimin bunu yapıp yapamayacağını anlayıp elemek gerekiyor" diyen Mehmet Sepil, "Gelen kişi önce beni ikna etmeli, ikincisi taraftarım var. Onların da itiraz etmesi senin için iyi olmaz üç, kulübü sıfır Borçla devredeceğim. Geçmişin bütün sorumluluğunu alırım. Göztepenin hiçbir yabancı oyuncuyla davası yoktur. Sadece öngörülen ödemeleri vardır. Sepil'e ne gelecek? Bunu hiç önemsemiyorum. Harcadığım paranın çok küçük bir kısmını geri alabilirim" dedi.