Haber/Levent Arıöz

Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala Göztepe, 6. transferini gerçekleştirdi. Galatasaray'dan Eren Derdiyok, Menemenspor'dan Veli Çetin, Hatayspor'dan Murat Paluli, Pendikspor'dan Bahadır Kırdaroğlu ile Borussia Dortmund'dan Hüseyin Bulut'u kadrosuna dahil eden sarı kırmızılıların son takviyesi stoper mevkiine oldu. Sarı-kırmızılılar, bir süredir göreşme halinde olduğu Belçika'nın Anderlecht takımında görev yapan 25 yaşındaki Bubacarr Sanneh'i 1 yıllığına kiraladı. Bu yaz döneminde ilk yabancı transferini Gambiyalı oyuncuyu alarak yapan Göztepe'nin 3 oyuncuyu daha renklerine bağlaması bekleniyor. Şu an kadrosunda 10 yabancı oyuncu bulunan Göz Göz'de Sanneh transferiyle Wallace Reis'e yol görünmüş oldu.

Sol bek ve 10 numara kaldı

Göztepe'ye geldiğinden beri bir türlü vasatı aşamayan Brezilyalı stoperin gönderilmesi ve savunma tandeminde Titi ile Sanneh'in oynaması bekleniyor. Reis'in dışında defans hattında bulunan Arjantinli Grillo'nun da yollanması için büyük çaba sarfediliyor. Göztepe'de stoper transferinin çözülmesinin ardından sol bek hamlesine yoğunlaşılacak. Sarı kırmızılılar sol bek transferini de yapması durumunda bütçe kaldığı takdirde10 numara pozisyonunda bir oyuncu ile anlaşarak transferi kapatacak. Levent ARIÖZ

Kompany'nin gözüne giremedi

Futbola ülkesi Gambiya'da başladıktan sonra Danimarka ekiplerinden AC Horsens'in dikkatini çeken Sanneh, burada gösterdiği başarılı performansın ardından 2017/2018 sezonunun devre arasında Midtjlland'ın yolunu tuttu. Midtjlland'taki performansıyla Anderlecht'in dikkatini çeken 24 yaşındaki savunmacı, 8 milyon Euro bonservis bedeliyle Belçika ekibine transfer oldu. Geçen yılın devre arasında transfer olduğu Anderlech'te 19 resmi maça çıkan Sanneh, bu sezon göreve gelen Teknik Direktör Vincent Kompany'in planları arasında kendisine yer bulamadı. Bunun üzerine devreye giren Göztepe, Gambiyalı stoperin kiralamak için Anderlecht ile anlaşmaya varırken, oyuncuyu da İzmir'e getirdi.