Haber/ Levent ARIÖZ

Süper Lig'de üst üste geçirdiği 5. sezonda inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Göztepe'de taraftarlar teknik direktör Nestor El Maestro'ya destek veriyor. Takımın başında bulunduğu 7 maçta, 2 galibiyet ve 5 mağlubiyetlik bir grafik çizen Sırp Hoca, sonuçlardan bağımsız olarak oynattığı pozitif futbolla sarı kırmızılı futbolseverlerin gözüne girdi. Özellikle son oynanan ve 1-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasında takımın sergilediği atak oyundan dolayı tribünler maç sonu futbolcuları alkışlamıştı. Göztepe taraftarları desteğine sosyal medyada da devam etti. Taraftarlar, "We Trust Maestro"(Sana güveniyoruz Maestro) etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıp Sırp Hoca'nın arkasında olduklarını ifade eden yorumlarda bulundu. İzmir ekibinin taraftar temsilcisi Aziz Yalçın yaptığı açıklamada, "Göztepe üstünden prim yapmaya kalkanlara itibar etmeyiniz.Nestor El Maestro bizimle olup görevinin başındadır.Yanındayız hocam" açıklaması yaptı.

'SKOR TARAFTARI DEĞİLİZ'

Taraftarların yaptıkları bazı yorumlar şu şekilde: "Suat Kaya'dan sonra bu kadar pozitif oyun ortaya koyan tek isim Maestro. Bu seneye geç başladık. Seneye iyi bir kadro ile yolun sonu belli.", "Çok uzun zamandır göremediğimiz ve çok istediğimiz Göztepe'yi sahada gördük 5-6 haftadır. Sonuç gelmiyor olabilir hatta bir süre daha da iyi sonuç alamayabiliriz, çok da önemli değil, duymayan duysun, bilmeyen öğrensin; biz skor taraftarı değiliz.", "Doğru bildiğin yolda yürü biz her daim arkandayız kimseye yem etmeyiz.", "Hocamıza ve sistemine sonuna kadar güveniyorum. Sıradan şeyler üzerinde dönüp durmayan ve sürekli yeniyi deneyen genç, bilgili, hırslı, istekli bir hoca."

Ideye kayıplara karıştı

Süper Lig'de son olarak evinde Trabzonspor'a 1-0 mağlup olan düşme hattındaki Göztepe'de sezon başında gönderilmek istenen ancak elde kalan Nijeryalı forvet Brown Ideye adeta kayıplara karıştı. Yönetimin elden çıkaramadığı 33 yaşındaki futbolcu, bu sezon sadece 3 maçta toplam 11 dakika görev aldı. Ideye, ilk haftada Fraport Tav Antalyaspor'la deplasmanda oynanan maçta 8 dakika görev yaptı. Nijeryalı forvet, Gürsel Aksel Stadı'nda 2-0 kaybedilen Atakaş Hatayspor maçında 2, 1-0 mağlup olunan GZT Giresunspor karşılaşmasında ise 1 dakika sahada kalabildi.

Levent Yüksel'den taraftara övgü

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'a 1-0 mağlup olan Göztepe'de Gürsel Aksel Stadı'nı dolduran 10 bine yakın taraftar renkli ve ateşli görüntüler oluşturmuştu. Sarı kırmızılı futbolseverler, maç içinde ünlü sanatçı Levent Yüksel'in Med-Cezir şarkısının sözleriyle tezahüratta bulunarak Trabzon'un lakabı olan Fırtına'ya atıfta bulunmuştu. Yüksel ise bu tezahüratı sosyal medyada izleyip, Göztepe taraftarını öven bir açıklama yaptı. Başarılı sanatçı, " Bu videoyu görünce Fırtınam diye söylemeye başladıkları andan itibaren tüylerim diken diken oldu çok gururlandım. Günün hoş sürprizi ve siz hepiniz harikasınız" açıklamasında bulundu.

Amatör sporlarda madalya yağmuru

Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2021 Turkuaz Yüzme Serisi'nin 2. ayağı 13. Aquamasters Uluslararası Yüzme Şampiyonası 23-24 Ekim tarihlerinde Göcek'de düzenlendi. Göztepe adına 9 sporcu madalya mücadelesi verdi.

Rekortmen sporcu Pınar Arpınar Avşar onur konuğu olarak katıldığı şampiyonada 4 parkurda birden mücadele etti. Sporcu Kadınlar Genel Klasman 1K ve 2K parkurlarında 3'üncü, 3K parkurunda 2'nci ve 6K parkurunda ise 1'inci olmayı başardı. Avşar katıldığı 4 parkurda da 40-44 Yaş kategorisinde 1'inci oldu. Yelken Türkiye Şampiyonası ise İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşti. Firdevs Yeğin-Kuzey Kumlalı’dan oluşan Göztepe ekibi U17 ve Karma kategorilerinde Türkiye Şampiyonu, 420 Genel ve U19 Erkekler kategorilerinde 2’nci, Can Ertürk-Ali Beren Adamcıl’dan oluşan ekip ise Genel ve U19 Erkekler kategorisinde 3’üncü olmayı başardı.