Mandzukic, yarı finale yükselmenin heyecanını doğduğu yer olan Slavonski Brod’daki bir barda maçı izleyenler ile paylaştı. Taraftarların içkilerinin parası Mandzukic’in cebinden çıktı

Fransa’da gerçekleştirilen 1998 Dünya Kupası’nın ardından tarihi bir başarıya imza atan Hırvatistan Milli Takımı’nın yıldızlarından Mario Mandzukic, yarı finale yükselmenin heyecanını doğduğu yer olan Slavonski Brod’daki bir barda maçı izleyenler ile paylaştı. Rusya ile oynanan çeyrek final maçını Hırvatistan’da barda izleyen taraftarların içkilerinin parası Mandzukic’in cebinden çıktı. Yaklaşık olarak 3 bin pound (18 bin TL) ödeme yapan Mario Mandzukic, yarı final sevincini ülkesinde doğduğu yer olan kasabada yaşayanlar ile paylaşmış oldu.

Hırvatistan’daki bir radyo programında konu ile ilgili olarak “Mandzukic büyüdüğü yeri unutmadı. Slavonski Brod’daki bir barda maçı izleyenlerin içkilerini ödedi” denildi. Mandzukic, daha önce de Dalmaçya’daki bir itfaiye teşkilatına 17 bin pound (78 bin TL) bağışlamıştı. İtfaiye çalışanları böylece yangınlarla daha rahat başa çıkabilecekleri, hayati yara alma risklerini azaltacak modern kıyafetler satın alabilmişti.Yarı final maçında İngiltere ile karşılaşacak olan Hırvatistan'da, Mario Mandzukic’in yeni jestinin ne olacağı merak ediliyor.


JURGEN KLOPP MESAJLA DESTEKLEDİ


İsveç'i eleyip 28 yıl sonra Dünya Kupası'nda adını yarı finale yazdıran İngiltere, finale çıkmak için Hırvatistan'la karşılaşacak. Jordan Henderson, İngiltere'nin başarısında en büyük pay sahiplerinden biri. Orta alanda arı gibi çalışan Henderson, Liverpool'dan menajeri olan Jürgen Klopp'tan moral mesajları aldığını belirtti. İsveç maçı sonrası BBC mikrofonlarına; "Klopp ile sürekli temas halindeyiz. Her maç sonrası mutlaka görüşürüz ve kendisi çok mutlu. Bana sürekli - Evet İngiltere! Haydi! - gibi mesajlar atıyor." diyen Henderson, "Liverpool ile Şampiyonlar Ligi finaline kadar giden yolculuk, Rusya'da da formda olmamıza katkıda bulundu. Geçtiğimiz sezon tansiyonu yüksek maçlar oynamak burada da işimize geldi." açıklamasını yaptı.


İBRAHİMOVİÇ'TEN İSVEÇ'E ÖVGÜ


Turnuva öncesi "Benim olmadığım bir Dünya Kupası izlenmez" açıklamasıyla dikkat çeken İsveçli yıldız İbrahimovic, ülkesinin, İngiltere'ye 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etmesinin ardından takıma övgüler yağdırdı. İbrahimovic mesajında, "İsveç'in her futbolcusu 2018 Dünya Kupası için 'Altın Top' ödülünü almalı. Elde ettikleri başarı sonsuza dek hatırlanacak" ifadelerine yer verdi. Ibrahimovic, sosyal medya hesabı üzerinden eski İngiliz milli futbolcu David Beckham'a iddiaya girme çağrısında bulunmuş ve Beckham'dan da yanıt gecikmemişti. Ancak İsveçli futbolcu iddialı açıklamalarına rağmen İngiliz yıldıza karşı kaybetmişti.


NEYMAR DÜŞÜŞÜ YENİ AKIM BAŞLATTI


Belçika, Brezilya'yı 2-1 yenip adını Dünya Kupası'nda yarı finale yazdırırken taraftarları Rusya sokaklarında çılgınlar gibi eğlendi. Belçikalılar, Brezilyalı taraftarları kızdırmayı da ihmal etmedi. Neymar'ın sakatlandığı pozisyonlarda dakikalarca yerde yuvarlanmasından esinlenen Belçikalılar, yıldız futbolcuyu taklit ederek sevindi. Brezilyalılara ise bu durumu izlemek düştü. Meksika kulüplerinden Tijuana da, Dünya Kupası’nda aldığı darbelerle sık sık yerde kalan ve vakit çaldığı için eleştirilen Brezilyalı Neymar’ı eğlenceli bir şekilde ti’ye aldı. Tijuana Kulübü, sezon açılış maçının devre arasında taraftarlar arasında Neymarcılık yarışması yaptı. Santra çizgisinde dizilen taraftarlardan darbe almış gibi yuvarlanmaları istendi.