Haber/ Levent ARIÖZ

Koronavirüs salgını sebebiyle liglere bir süre ara verildi. Süper Lig'e çıkma yolunda vites yükselten ve son 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Altay da verilen bu arada karantina döneminin geçmesini bekliyor. Siyah beyazlı ekibin Yeşil Burun Adası asıllı Portekizli orta sahası Helder Tavares de aranın bitmesinden sonra taraftara Süper Lig'e çıkacaklarının müjdesini verdi. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Portekiz Premier Lig ekiplerinden Tondela'dan transfer olan ve başarılı performansıyla orta sahanın önemli oyuncularından biri olan 30 yaşındaki futbolcu, sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldıracaklarını ifade etti. Tavares, "Ligin ikinci yarısından beri pozitif futbol oynuyoruz. Birlik ve beraberliğimizin üst seviyede olması şampiyonluk yolunda çok önemli. Şu an Play Off hattının dibindeyiz. Asıl isteğimiz olan ilk 2'den Süper Lig'e çıkma hedefine sadece 4 puan uzaktayız. Liglerin tekrar başlamasından sonra kalan 6 maçı da kazanacak güce sahibiz ve bu grafik bizi ilk 2'den Süper Lig'e çıkarır" dedi.

Formamı kapacağım

TFF 1. Lig'in ilk yarısında orta sahanın vazgeçilmezi iken devre arasına yakın geçirdiği sakatlık sonrası istikrarlı şekilde forma giyememesini şöyle değerlendiren tecrübeli ön libero, "Benim yerime oynayan oyuncular gerçekten çok iyi performans gösterdiler. Gerek Alhassan, gerek Yılmaz Özeren sahada basmadık yer bırakmadılar. Bu konuda üzgün değilim. Asıl önemli olan Altay'ın başarısı. Yeniden şans bulabilmek için vargücümle çalışacağım. Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak'ın her zaman hakedene forma şansı verdiğini biliyorum. Kalan 6 haftada da eminim bana şans gelecektir" diye konuştu.

İzmir Portekiz'e benziyor

İzmir'in Portekiz'e benzemesinden dolayı adaptasyon sürecini çok çabuk atlattığının altını çizen Tavares, "Altay'a transfer olmadan önce vatandaşım Marco Paixao da İzmir'in Portekiz ve İspanya'yı andırdığını söylüyordu. Ayrıca takım arkadaşlarım, yöneticilerim ve taraftarlarımız bize her zaman yardımcı oldu. Biz de antrenmanlarda ve maçlarda elimizden gelen herşeyi vererek karşılığını vermeye çalışıyoruz. Ayrıca bu sezon transfer olan arkadaşlarımıza da bize gösterilen ilginin aynısını vermeye gayret ediyoruz. Bu sezon şampiyonluk yaşayacağımızı hissediyorum" cümlelerini kullandı.

Türkiye'de çok arkadaşım var

Portekizli ve Yeşil Burun Adaları vatandaşı olması sebebiyle bir çok arkadaşının Türkiye Ligi'nde oynadığını ve zaman buldukça görüşmeye çalıştığını kaydeden tecrübeli orta saha, " İzmir takımları içinde Portekizli ve Afrikalı arkadaşlarımla gerek davetlerde karşılaşıp iletişime geçiyoruz gerekse de sosyal medyada görüşüyoruz. Gaziantep Futbol Kulübü'nden bile görüştüğüm arkadaşlarım var. Ancak şu dönemde koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze iletişime ara verdik ve ailemle evimizdeyiz" dedi.

Bayrak jesti duygulandırdı

Altay taraftarının iç saha maçlarında yabancı futbolcularının ülkelerinin bayraklarını tribünde astığını, kendisinin de Yeşil Burun Adaları bayrağını taraftarların arasında görünce duygulandığını söyleyen deneyimli orta saha, "Bir çok ligde ırkçılık had safhaya çıkmışken, iğrenç boyutlarda yükselirken, Türk taraftarı dünyaya örnek oluyor. Altay taraftarı da bu bayrak jestiyle alkışı hakediyor. Benim için de geçtiğimiz maçlarda Yeşil Burun Adaları bayrağını tribünde görmek çok hoştu" dedi.

Yalçın Koşukavak'a verdiğimiz bir söz var

Altay'a geldiğinden beri 3 farklı hocayla çalıştığını ve hepsinin farklı oyun anlayışları olduğunu sözlerine ekleyen Helder Tavares, " Sait Karafırtınalar, Ali Tandoğan ve Yalçın Koşukavak. 3 farklı sisteme sahip teknik adamla oynadık 3'ünde de maç kazandık. Ancak Yalçın Hoca'nın tutkusu çok farklı. Bize verdiği sözler var bizim ona verdiğimiz sözler var. Çok hırslı bir kişiliğe sahip ve biz de ondan faydalanıyoruz. Umarım hocamıza, yönetimimize, taraftarımıza ve kendimize verdiğimiz sözü tutup Süper Lig'e çıkarız" diye konuştu.