Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın yönetici Serdar Işıldar'ı aday olarak göstermesine tepki gösterip, "Gerekirse son ana kadar kongredeki seçim maddesini iptal ederim"dedi

KARŞIYAKA'da ilk tarihi 13-14 Mayıs, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 20-21 Mayıs olarak açıklanan olağanüstü kongre öncesi yeniden aday olmak için destek turlarını sürdüren Başkan Mutlu Altuğ, Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın mevcut yönetimden mesai arkadaşı Serdar Işıldar'ı aday olarak lanse etmesine sert tepki gösterdi. Başkan Altuğ, "Gerekirse son ana kadar kongredeki seçim maddesini bile iptal etme yetkimiz var" dedi. Asbaşkan Işıldar'la kader birliği yaptıklarını ve aralarında fikir ayrılığı bulunmadığını belirten Mutlu Altuğ, "Son günlerde yaratılmaya çalışılan suni gündem beni çok üzdü. Yaşar Holding yardım edecek diye aday olmak, içimizden başkalaştırılmış isimler çıkarmaya çalışmak yanlış. Çift adaylı kongreye gitmek bize zarar verir" diye konuştu.

Tek yumruk olmalıyız

Görev süreleri 3 yıl olmasına karşın Karşıyaka'yı düşünerek hukuk kurulu, sicil kurulu gibi kulüp organlarının belirleneceği kongreye seçim maddesi eklediklerini söyleyen Başkan Altuğ, "Yaşar Holding'in futboldaki kısa vadeli borçlar konusunda destek sözü vermesi, uzun vadeli sponsorluk gibi projeler kulüp için çok önemli. Bu dönemde birlik olup, tek ses, tek yumruk hareket etmeliyiz. Başka bir aday çıkarmaya yönelik söylemler doğru değil. Holding destek verdi diye bu kritik dönemde başka aday çıkarılırsa kaos olur. Biz yönetimi devretmek için değil, güçlendirmek için seçim kararı aldık. Ama bu tartışmalar hem bizi hem sponsorumuzu üzdü. Etik olup olmayacağı tartışılır ama yarış çift listeli hale getirilmeye çalışılırsa başka ihtimali değerlendiririz. Yetkimizi kullanıp seçimi iptal edebiliriz" diye konuştu.

Ali Say'a teklif yağıyor


Yıllarca beklediği Karşıyaka'da forma şansını bu sezon iyi değerlendirip kendini gösteren Ali Say'a transfer teklifleri gün geçtikçe artıyor. Sezon içinde Süper Lig kulüplerinin ilgisini çeken Ali, TFF 1. Lig ekiplerinin de radarına girdi. Menajerler vasıtasıyla oyuncuya teklifler gelirken, Ali Say 'ın alacakları için önce yöneticilerle görüşmeyi bekleyeceği, anlaşamaması durumunda Futbol Federasyonu'na başvurup sözleşmesini alacağı öğrenildi. Yeşil kırmızılı takımda 30 maçta 7 golü bulunan 23 yaşındaki kanat oyuncusu, performansıyla KSK'yi Play Off'un kıyısına kadar taşımıştı.