Gruplarda son hafta maçları bugün A ve B Grubu'ndaki maçlarla başlıyor. Günün en önemli maçı ise Uruguay ve Rusya arasında oynanacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan, bugün oynanacak 4 karşılaşmayla devam edecek. Kupada A ve B gruplarında 4 maç oynanacak ve bu gruplardaki karşılaşmalar tamamlanacak. A Grubu'nda saat 17.00'de Uruguay-Rusya ve Suudi Arabistan-Mısır karşılaşmaları oynanacak. Uruguay-Rusya mücadelesi Samara Arena'da, Suudi Arabistan-Mısır karşılaşması ise Volgograd Arena'da gerçekleştirilecek. Bu grupta Uruguay ve Rusya, son 16 turuna kalmayı garantilemişti. İki takım, liderlik mücadelesine çıkacak. B Grubu'nda ise Kaliningrad Stadı'nda İspanya-Fas, Mordovia Arena'da da İran-Portekiz karşılaşmaları oynanacak. İki maçın da başlama saati 21.00. Bu grupta İspanya ve Portekiz'in 4'er, İran'ın ise 3 puanı bulunuyor. İlk iki maçından puansız ayrılan Fas ise gruptan çıkma şansını yitirmişti.

Liderlik için sahaya çıkıyorlar


2018 FIFA Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki son maçlarında 25 Haziran Pazartesi günü birbirlerine rakip olacak Uruguay ile turnuvanın ev sahibi Rusya, Sovyetler Birliği (SSCB) dönemi de dahil olmak üzere tarihlerinde 9. kez karşılaşacak. Bu maç öncesinde 6'şar puana sahip Uruguay ve Rusya, son 16 turuna yükselmeyi garantilemişti. İki ülke A milli futbol takımları, bu karşılaşmaya grup liderliği hedefiyle çıkıyor. İki takım arasındaki rekabette Rusya'nın üstünlüğü göze çarpıyor. Geride kalan 8 maçta Rusya'nın 6 galibiyeti bulunurken, Uruguay 1 kez sahadan galip ayrıldı. Bir karşılaşma da beraberlikle sona erdi.Uruguay ile Rusya, Sovyetler Birliği (SSCB) dönemindeki ilk maçlarına 1961'de çıktı. Uruguay'da oynanan mücadeleyi Rusya 2-1 kazandı.


Dünya Kupası'na penaltı damgası


2018 FIFA Dünya Kupası verilen penaltı kararlarının fazlalığıyla dikkat çekiyor. Şu ana kadar oynanan 29 maçta 14 penaltı kararı verildi. Rusya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda geride kalan 29 maçta hakemler 14 kez penaltı noktasını gösterdi. Takımlar, kullandıkları 14 penaltı atışının 11'ni gole çevirdi. 2014'te Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda oynanan toplam 68 maçta 13 penaltı kararı verilmişti. Rusya'daki turnuvada henüz ikinci maçlar devam ederken bu sayının üzerine çıkılmış oldu. Penaltı sayısının fazlalığında Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin de devreye girmesi etkili oldu.

FIFA'dan Arvavut selamına soruşturma


FIFA, İsviçre forması giyen aslen Kosova Arnavutu olan Granit Xhaka ve Xherdan Shaqiri için disiplin soruşturması başlattı. FIFA'dan yapılan açıklamada, Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'nda İsviçre'nin Sırbistan'ı 2-1 yendiği E Grubu mücadelesinde İsviçre'ye galibiyeti getiren golleri atan Xhaka ve Shaqiri'nin gol sevinçlerini Arnavutların sembolü olan çift başlı kartal hareketiyle kutlamaları üzerine disiplin soruşturması başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, Xhaka ve Shaqiri'nin sergilediği gol sevincinin "siyasi içerikte" olduğu vurgulandı. FIFA ayrıca, Disiplin Komitesinin kararıyla Sırbistan Futbol Federasyonu (FSS) hakkında da İsviçre-Sırbistan karşılaşmasının ardından taraftarlar tarafından yapılan "siyasi ve saldırgan" açıklamaları görüntülediği gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti.

Arjantin'de ihtimal hesapları başladı


İki maçta sadece 1 puan alabilen Arjantin, 2018 Dünya Kupası D Grubu'nda tur atlamak için ihtimal hesapları yapıyor. Arjantin, son maçta Nijerya'yı yenerse puanını 4'e yükseltecek. Bu durumda, İzlanda Hırvatistan'ı yenemezse, Arjantin ikinci tura yükselecek. Son maçlarda İzlanda, Hırvatistan'ı yenerse, Arjantin için işler genel averaja kalacak. İzlanda'nın Hırvatistan'ı 1-0 yendiği varsayıldığında, İzlanda'nın genel averajı -1 olacak. Son hafta öncesinde -3 averaja sahip olan Arjantin'in, böyle bir durumda, Nijerya'yı 3 farkla yenmesi gerekecek. Eğer attıkları gol sayısı da eşit olursa, iki takım arasındaki maçlara bakılacak. Bu maçlarda iki takım da 1'er gol atıp 1 puan aldığı için, sıra fair-play puanına gelecek. Bu durumda Arjantin ve İzlanda arasında kart gören oyuncular değerlendirmeye alınacaklar.


Jimmy Durmaz'a ölüm tehditleri


Almanya maçında gole sebebiyet veren faulü yapan Jimmy Durmaz'a sosyal medyadan çirkin saldırılar yapıldı.

İsveç Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu Jimmy Durmaz'a yönelik, Almanya maçının ardından sosyal medya hesabından ölüm tehditleri ve ırkçı söylemler içeren yorumlar yapıldı. Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki F Grubu ikinci maçında Almanya, İsveç'i Tony Kroos'un 90 artı 5'te attığı frikik golüyle 2-1 mağlup etti. Frikik faulüne neden olan İsveç'in 34 yaşındaki futbolcusu Jimmy Durmaz, maç sonrası sosyal medya hesabından adeta linç edildi.
Durmaz'ın Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa ırkçı söylem ve ölüm tehditleri içeren 3 bine yakın yorum yapıldı. Irkçı söylemler içeren yorumlara en büyük tepki, Durmaz'ın takım arkadaşlarından geldi. İsveç'in forvet oyuncusu John Guidetti, Durmaz'a sahip çıkarak, ''Durmaz'a yapılan yorumlar aptalca. Sahada bulunduğu süre içinde en iyisini yapmaya çalıştı. Şansız bir frikiğe neden oldu, o frikik de dramatik bir şekilde gol oldu.'' değerlendirmesinde bulundu.
İsveç'in yıldız oyuncularından Albin Ekdal da futbolcuların maçları takım olarak kazanıp kaybettiklerini dile getirerek, takım arkadaşının suçlanmasına anlam veremediğini kaydetti.

Saldırılara alışkınım:

Jimmy Durmaz ise her zaman nefret söylemiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, kendisine destek veren takım arkadaşlarına teşekkür etti. Yorumlara kulak asmadığını anlatan Durmaz, "Bu tür saldırılara alışkınım çünkü hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı.'' ifadelerini kullandı.

Almanya'da bir ilk: Mesut yedek


Jöachim Löw, 2-1 kazandıkları İsveç maçında ilk defa Mesut Özil'e bir büyük turnuvada ilk 11'de şans vermedi. Mesut Özil, Almanya Milli Takımı kariyerinde ilk kez Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi büyük bir organizasyonda yedekler arasında yer aldı. Mesut, Löw'ün yaptığı 3 değişiklik hakkında da oyuna girme şansı bulamadı.