Bu sezon profesyonel liglere dönmeye kararlı olan İzmirspor yönetimi şampiyonluk yolunda önemli bir transfere daha imza attı. Bölgesel Amatör Lig 8. Grup'ta ilk iki maçını kazanarak iddiasını ortaya koyan Şimşekler Malili forvet Boubacar Moussa Traore ile anlaşma sağladı.

Bu hafta sahasında grupta averajla lider durumda bulunan Somaspor'u ağırlayacak olan lacivert-beyazlılar karşılaşmayı kazanarak şampiyonluk yolunda avantaj elde etmek istiyor. Tecrübeli futbolcunun Soma maçında oynayacağı da yönetim tarafından açıklandı.

İzmirspor - Somaspor maçı pazar günü Buca İlçe Stadı'nda oynanacak. Saat 15.00'de başlayacak karşılaşmaya her iki takım taraftarlarının da büyük ilgi göstermesi bekleniyor. İzmirspor sezonun ilk çaçında Ödemişspor'u 4-2 yenerken, geçen haftada deplasmanda Bursa temsicisi Gülbahçespor'u 2-1 mağlup etmişti. Somaspor da ilk hafta deplasmanda Ayvalıkgücü'nü 3-1, ikinci hafta ise evinde Orhangazi Belediyesi'ni 3-0'lık sonuçla geçmişti.

Traore kimdir?


Cizre'de forma giydiği 2015-2016 sezonunda taraftarın sevgilisi olan Moussa Traore, Ziraat Türkiye kupasında Galatasaray'a attığı gollerle ismini duyurdu. Ayrıca aynı dönem 13 maçta 8 gol atma başarısı göstererek Cizrespor’un 3. Lige çıkmasına büyük katkı sağladı. Başarılı forvet geçen sezon 15 maçta 7 kez rakip fileleri havalandırdı.

28 yaşındaki forvet Traore, Bölgesel Amatör Lig’de 72 maçta 36 gol, Türkiye Kupasında ise 10 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

2014 – 2015 Sezonunda Kıbrıs K-Pet Süper Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl SK ile anlaşan Traore 11 maçta 6 gol kaydetti. Ayrıca sırasıyla ülkemizde BAL ligi ekiplerinden İlkadım Belediyespor, Cizrespor, Ereğli Belediyespor, Mardin 47, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve son olarak Muşspor formalarını giydi.

Ülkemizde bulunduğu süre içersinde dilimizi öğrenen Traore imza sonrası “İzmirspor’u tekrar profesyonel liglere döndürmek bizim için en önemli hedef olacak. Bu hedef için savaşacağız. Şu an gayet hazırım. Buradaki birçok futbolcuyu ismen tanıyorum. İzmirspor tanınan bir kulüp ve takımın başarısı için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.