Üst üste 2 şampiyonlukla Spor Toto 1. Lig'e adını yazdıran Altay'da Başkan Özgür Ekmekçioğlu, "İzmir futboluna yeni bir soluk kattık ve sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Son iki sezonda iki şampiyonluk yaşayarak Spor Toto 1. Lig'e yükselen Altay'da başkan Özgür Ekmekçioğlu, İzmir futboluna yeni bir soluk kattıklarını söyledi. Ekmekçioğlu, "İzmir futboluna yeni bir soluk kattık ve sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz yönetim olarak barışçı bir politikamız var. Holiganizmden uzak, barışçıl ve bütün İzmirlileri davet ettiğimiz bir politika izliyoruz. Taraftarlarımız da bütün İzmirlilere aynı şekilde kucak açtılar ve İzmirliler de buna cevap verdi." diye konuştu. Centilmenlik çağrılarının İzmir'de cevapsız kalmadığını dile getiren siyah-beyazlı kulübün başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:"Son maçımızda Atatürk Stadı'nda 40 bin kişi vardı. Bu çok ciddi bir rakamdır. Süper Lig hariç diğer liglerdeki seyirci rekoru bizim oldu. 'Biz İzmiriz, biriz dedik' ve bütün İzmirlileri davet ettik. Barışçıl mesaj cevap buldu ve İzmir'e heyecan getirdi. O gün bütün İzmir'in kalbi bizimle attı."

Önceliğimiz kalıcı olmak


Uzun bir aranın ardından yeniden Spor Toto 1. Lig'e dönmüş olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ekmekçioğlu, şu ifadeleri kullandı: "İkinci ligde aldığımız kulübümüz iyi bir planlamayla iki senede iki şampiyonluk yaşadı. Bunun verdiği bir heyecan var. Bu heyecan bizim için bir avantaj. 1. Lig'de olmak bizim için mutluluk verici. Geçen sene bu sezonun altyapısını oluşturmaya başlamıştık. Burası çok kaliteli bir lig. Geçtiğimiz sezonlara göre geçen yıl daha heyecanlı bir sezon yaşandı. Bu sene de Süper Lig'den gelen güçlü takımlar var. Bu ligde her zaman iddialı olan ekipler de yer alıyor. Bunların bilincindeyiz ve buna göre kadro oluşturmaya çalıştık. Önceliğimiz bu ligde kalıcı bir takım olmak." Özgür Ekmekçioğlu ayrıca, Ümit Milli Futbol Takımı'na da seçilen Atakan Çankaya'ya Trabzonspor ve yurtdışından bir takımın talip olduğunu sözlerine ekledi.

İki genç kiraya


Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'da sona eren Erzurum kampının ardından stoper Ulaş Zengin ve sol bek Kadir Yazıcı'yı tecrübe kazanmaları adına 3. Lig kulüplerine kiralama kararı aldı. İki genç futbolcudan Ulaş'ın yeni sezonda Darıca Gençlerbirliği, Kadir'in ise Düzcespor forması giyeceği öğrenildi. Düzcespor geçtiğimiz günlerde Altay'ın eski teknik direktörü Cüneyt Biçer'i göreve getirdi. Utaş Uşakspor'un transfer etmek istediği genç stoper Çağrı'nın ise takımda kalacağı belirtildi. Altay, iki günlük iznin ardından 14-25 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar'da ikinci etap çalışmalarını gerçekleştirecek.